Τι θα γίνει με τη λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των Κέντρων Μελέτης;

Νεώτερη Ενημέρωση: Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τα κέντρα ξένων γλωσσών θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση καθώς δεν έχει δοθεί πράσινο φως για τη δια ζώσης διδασκαλία από την Επιτροπή Ειδικών

Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα επιστρέψουν στα σχολεία την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Μετά από ένα μήνα εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οι μαθητές θα ξανακαθίσουν στα θρανία τους και θα παρακολουθήσουν δια ζώσης τα μαθήματα.

Ένα από τα ερωτήματα που μας θέτουν οι γονείς από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το άνοιγμα των σχολείων είναι αν θα επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς και αν θα ανοίξουν τα Κέντρα Μελέτης.

Θα ανοίξουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Μελέτης;

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Π.Ο.Ι.Κ.Ξ.Γ. – PALSO) μας ενημέρωσαν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευτεί κάποια απόφαση που να προβλέπει τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών οπότε μέχρι νεωτέρας θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία αρχής γενομένης από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι απαντήσεις που λάβαμε και από Κέντρα Μελέτης καθώς ακόμη δεν έχουν λάβει ενημέρωση ότι θα επαναλειτουργήσουν.