Τα Ελληνόπουλα κατέκτησαν το χρυσό βραβείο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στη Ν. Κορέα!

Η καλή είδηση της ημέρας μας κάνει ιδιαιτέρως υπερήφανους καθώς τα φοβερά παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα ρομποτικής Plasiobots κατέκτησαν το χρυσό βραβείο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στη Νότια Κορέα.

Τα παιδιά μας εκπροσώπησαν επάξια, αναδείχθησαν ολυμπιονίκες ρομποτικής, σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία, μας γέμισαν υπερηφάνεια και αισιοδοξία βάζοντας την χώρα μας δυναμικά στον χάρτη της ρομποτικής και της επόμενης μέρας της τεχνολογίας.

Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία καθώς είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Ο δρόμος για την επιτυχία

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Robot: The Future Transportation” και τα παιδιά της ομάδας, η Βασιλική, ο Άλκης, ο Χρήστος και η Ίριδα ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα ρομποτικό μπαστούνι για ανθρώπους  με προβλήματα όρασης. Στο πλευρό των παιδιών στηρίζοντας αδιάκοπα την προσπάθειά τους ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια ρομποτικής Διάνα Βουτυράκου και ο Ιάσονας Σταύρος Σομόγλου.

Την είδηση μοιράστηκε ο Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος του Πλαισίου, επισημαίνοντας ότι «Τα Πλαισιόπαιδα προπονούνταν κάθε ΣΚ για έναν χρόνο, αψηφώντας τις δυσκολίες του lock-down & κατάφεραν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί: δημιούργησαν το πρώτο έξυπνο μπαστούνι για συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης. H Ελλάδα λοιπόν μπορεί να γράφει ιστορία, τα παιδιά μας είναι εξίσου ταλαντούχα, αν όχι πιο ταλαντούχα από τις μεγαλύτερες χώρες κόσμου και η παιδεία μας μπορεί και οφείλει να αλλάξει. Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε το δρόμο. Άπειρα εύγε PlaisioBots”

Δείτε το Video της συμμετοχής των παιδιών