Τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια: Ομαλά εξελίσσεται η τρίτη μέρα μαθημάτων

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται μέχρι στιγμής η τρίτη μέρα τηλεκπαίδευσης των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων μέσω της πλατφόρμας Webex.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνεχίζεται ομαλά σήμερα χωρίς τα προβλήματα που καταγράφηκαν χθες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει ότι είναι συνδεδεμένα περίπου 35.000 τμήματα που αντιστοιχούν σε σχεδόν 700.000 ταυτόχρονους χρήστες.

Για την καλύτερη λειτουργία του Webex και για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα φόρτωσης έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας και ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών έχει λάβει από χθες νέο ατομικό σύνδεσμο ψηφιακής τάξης.

Όπως ανέφεραν  στο Infokids.gr πήγες από το υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Τι πρέπει να προσέχουν οι εκπαιδευτικοί μπαίνοντας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Σημειώνεται ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

Δεν καταγράφονται απουσίες όταν οι μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη σύνδεση

Στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες ενώ σε αντίθετη περίπτωση η καθημερινή λήψη απουσιών είναι υποχρεωτική.