Τιμητική πρωτιά για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής κατέκτησαν τιμητικά την πρωτιά και μάς εκπροσώπησαν επάξια στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη το τριήμερο που μας πέρασε.

Ο Ηρακλής, η Εβίτα και η Άρτεμις της ομάδας  RoboEinsteins έκαναν το ακατόρθωτο και έδειξαν πόσο ταλαντούχοι είναι στο πεδίο της ρομποτικής που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση και στη χώρα μας. Oι μαθητές συμμετείχαν στην πιλοτική κατηγορία WeDo Challenge (Regular) για μικρές τάξεις δημοτικού. Η Ελλάδα ήταν μία από τις λίγες χώρες που μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της World Robot Olympiad και να στείλουν ομάδες στη συγκεκριμένη πιλοτική κατηγορία.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σημειώνει:

Χαρά και υπερηφάνεια για τα παιδιά της πόλης μας! 1η θέση στον Παγκόσμιο Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής για την ομάδα ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου, όπως μαθαίνουμε από Ταϊλάνδη. Άρτεμις, Εβίτα, Ηρακλή σας καμαρώνουμε και σας περιμένουμε πίσω με ανυπομονησία.

Τι είναι η ρομποτική

Η ρομποτική πρόκειται για μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι δουλεύουν σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο Lego Mind Storms που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Στη συνέχεια οι μαθητές προγραμματίζουν την κατασκευή τους (ρομπότ) σε μια απλή γλώσσα προγραμματισμού -ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές- ώστε να πραγματοποιήσει μια συγκεκριμένη ενέργεια. Έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν, να προγραμματίσουν και να επιβεβαιώσουν άμεσα τα αποτελέσματά τους, ενώ παράλληλα έχουν δουλέψει συλλογικά έχοντας ο καθένας τον ρόλο του μέσα στην ομάδα.

Δείτε τις φωτογραφίες των μαθητών: