Το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας μπήκαν στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες !

Το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας ανακηρύχθηκαν και επισήμως ως παγκόσμιοι κάτοχοι του ρεκόρ Γκίνες για την ταυτόχρονη διεξαγωγή του γνωστού παιχνιδιού «Γκρινιάρης», (Ludo είναι η διεθνής ορολογία του), από 418 μαθητές και των 2 σχολείων αλλά και από μαθητές τμημάτων του 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας.

418 μαθητές έπαιξαν ταυτόχρονα “Γκρινιάρη” στο προαύλιο των σχολείων

Η προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ έλαβε χώρα στις 16 Απριλίου  με την ταυτόχρονη μαζική συμμετοχή 418 μαθητών σε ομάδες των τεσσάρων παιχτών, του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και την επιτυχή ολοκλήρωση μίας παρτίδας του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Γκρινιάρης» στον προαύλιο των δύο σχολικών μονάδων.

Οι μαθητές έβαλαν τα δυνατά τους, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και χρησιμοποιώντας περίπου 120 κουτιά του γνωστού επιτραπέζιου παιχνιδιού, κατάφεραν όχι μόνο να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά και να επιδείξουν συνεργασία αλλά και ευγενή άμιλλα.

Ένα παιχνίδι που έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να έρθουν κοντά

Η εν λόγω πρωτότυπη δράση εντάσσεται στα καινοτόμα προγράμματα που εκπονούν οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του «ανοίγματος» του σχολείου προς την ευρύτερη κοινωνία. Τα παιδιά των δύο σχολείων, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μία εγγύτητα ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων, καθώς και να γνωρίσουν την αξία των παραδοσιακών επιτραπέζιων παιχνιδιών σε αντιδιαστολή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Τι δήλωσαν οι διευθυντές των σχολείων

O διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κος Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής δήλωσε στα xronikadramas.gr ότι “ Στόχος της πρωτοβουλίας μεταξύ άλλων ήταν η ανάπτυξη της συνεργατικής μάθησης, με στόχο να αναπτυχθεί η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των μαθητών. Να καταλάβουν ότι μέσα από αυτές τις αξίες μπορούν να καταφέρουν περισσότερα πράγματα όπως και αυτό της κατάκτησης ενός παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες…”.

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κος Αθανάσιος Λιάνος σε δηλώσεις του στα xronikadramas.gr ανέφερε  “Η ιδέα της συναδέλφου κας Ελένης Σμολοκτού έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 2 χρόνια, αλλά επρόκειτο για μια προσπάθεια κατά την οποία όλες οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Στόχος είναι πέραν των άλλων τα παιδιά να επιστρέψουν στα παραδοσιακά παιχνίδια και να ξεφύγουν από τον υπολογιστή. Η εκδήλωση επίσης που αναδεικνύει όχι μόνο τα δυο σχολεία αλλά και ολόκληρη την περιοχή μας είναι και μια προέκταση της προσπάθειας να αποσοβήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό…”

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής του Ρεκόρ Γκίνες

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς γιόρτασαν το ρεκόρ, με μια εκδήλωση που έλαβε χώρα προχθές στο κλειστό αθλητικό γυμναστήριο της Δράμας, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία και έκανε την απονομή του βραβείου στους εκπροσώπους του σχολείου.

Η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας για το επίτευγμα των μαθητών τόνισε: «τα σχολεία αυτά έκαναν ένα βήμα πέρα από την καθημερινότητα της σχολικής τάξης· με μια πολύ καινοτόμα δραστηριότητα, η οποία έκανε τους μαθητές να αφήσουν για λίγο στην άκρη τις οθόνες των κινητών, των τάμπλετ, και των υπολογιστών, και να δουλέψουν συνεργατικά, περνώντας ένα μήνυμα πολύ πιο ουσιαστικό και συμβολικό, απλά από την επίτευξη ενός εξόχως σημαντικού Ρεκόρ Γκίνες».

«Το γεγονός», συνέχισε η κ. Ζαχαράκη, «ότι δούλεψαν όλοι μαζί οι μαθητές, πέρασαν το μήνυμα ότι συνεργαζόμενοι και ενωμένοι, μπορούμε. Πέρα από κάθε διαφορά που μπορεί να έχουμε, δουλεύοντας μαζί, οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να υπερκεραστεί».