Το 9 ημερών μωρό της νόσησε με Covid-19: “Ζω τον χειρότερο εφιάλτη”

Το 9 ημερών μωρό της νόσησε με Covid-19: "Ζω τον χειρότερο εφιάλτη"

Η νέα μαμά Madeline Woods, βιώνει αυτή τη στιγμή τον χειρότερο εφιάλτη κάθε νέου γονιού. Το μωρό της είναι το νεώτερο θύμα του κορωνοϊού σε ολόκληρη την Αυστραλία. Ο μόλις 9 ημερών Hudson βρέθηκε θετικός, έπειτα από τεστ που του έγινε, αφού εμφάνισε συμπτώματα, τα οποία η μαμά του περιγράφει παρακάτω.

Η ίδια η Madeline νόσησε με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Campbelltown, στις 17 Αυγούστου, μία ημέρα πριν γεννήσει, και σταδιακά μετέφερε τον ιό στον άνδρα της και το παιδί της.

Μιλώντας στα αυστραλιανά μέσα, η νέα μαμά είπε, ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει να μεταφέρει τον ιό στο παιδί της, αλλά δεν ήταν αρκετό.

“Ήμουν διαρκώς τρομερά προσεκτική. Φορούσα μάσκα όταν τον θήλαζα και δεν τον κράτησα σχεδόν καθόλου στην αγκαλιά μου, ακριβώς για να μην κολλήσει. Όμως δεν την γλύτωσε…” λέει η ίδια και εξηγεί πως έσπευσε στο νοσοκομείο μόλις είδε τα πρώτα συμπτώματα στο σπίτι: “Ένα βράδυ άρχισε να ανασαίνει πολύ γρήγορα και είδα το στήθος του να διασπάται με τρόπο που με ανησύχησε.”

“Τηλεφώνησα σε ασθενοφόρο, ήρθαν, τον μετάφεραν στο νοσοκομείο όπου του έκαναν τεστ και βγήκε θετικό.”

Η ίδια αποκαλύπτει πως ήταν απαρηγόρητη όταν έμαθε το αποτέλεσμα, όμως, ευτυχώς το προσωπικό του νοσοκομείου στάθηκε στο πλευρό της και τη στήριξε καθώς ξεσπούσε ε λυγμούς.

“Ήταν όλοι πολύ καθησυχαστικοί και μου έλεγαν ότι τα μωρά είναι πιο ανθεκτικά στον ιό, ότι θα γίνει καλά και θα τον φροντίσουν όσο καλύτερα μπορούν.”

Η δε επικεφαλής της Παιδιατρικής Κλινικής είπε, ότι στην πλειοψηφία τους τα παιδιά περνούν ήπια την covid-19: “Γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουν πυρετό, λίγο βήχα, μύτη που τρέχει και ίσως εμετό ή διάρροια, ενώ πολλά παιδιά μπορεί να μην έχουν καθόλου συμπτώματα.”

Πρόσθεσε δε, ότι καθώς τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στα εμβόλια, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε είναι να εμβολιαστούμε εμείς που τα πλαισιώνουμε, για να δημιουργήσουμε ένα τοίχος ανοσίας γύρω τους.

Πηγή: 7news.com.au

Διαβάστε ακόμα:

Το πρώτο λουκέτο σε βρεφονηπιακό σταθμό λόγω κρούσματος είναι γεγονός

Κρήτη: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την 36χρονη έγκυο διασωληνωμένη με κορωνοϊό

Ο Σάββας Πούμπουρας δίνει μαθήματα στους νέους μπαμπάδες “για να ηρεμεί η μαμά”