«Το αγγελάκι μου δεν ήταν για τα σκουπίδια»: Η κατάθεση της μαμάς της 6χρονης Στέλλας

Σε κλίμα συγκίνησης στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, η μητέρα της αδικοχαμένης 6χρονης Στέλλας Εισοσιπεντάκη κατέθεσε εναντίον του συζύγου της που δεν δίστασε να δολοφονήσει το ίδιο τους το σπλάχνο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η εξαφάνιση της 6χρονης Στέλλας τον Απρίλιο του 2017 κατέληξε σε μια απίστευτη τραγωδία καθώς το άψυχο κορμάκι της βρέθηκε μέσα σε σακούλα σκουπιδιών και πεταμένη από τον ίδιο της τον πατέρα μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Αγία Βαρβάρα, περίπου 1,5 χλμ. από το σπίτι τους.

Το σημείο που βρέθηκε νεκρό το παιδί υπέδειξε ο ίδιος ο πατέρας και όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πώς έγινε, είπε πως μετά το μπάνιο που έκανε στο παιδί και εκεί φαίνεται χτύπησε και λίγο το παιδί, εκείνο έκλαιγε ασταμάτητα, γιατί του έλειπε και η μητέρα του, το πήρε αγκαλιά σφιχτά μέχρι που το παιδί έπαψε να αναπνέει και αυτό όλο το απέδωσε σε ατύχημα και στην κακιά στιγμή, καθώς όμως βρισκόταν σε παραλήρημα ο δράστης οι Αρχές ήταν υποχρεωμένες όμως να τον ανακρίνουν όλη νύχτα έως ότου ομολογήσει ευθαρσώς, η κατάθεσή του γίνει μία, χωρίς αντιφάσεις και διαφορετικές εκδοχές κάθε φορά, ώστε να μπορέσουν να σχηματίσουν την δικογραφία σε βάρος του.

«Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια; Το παιδάκι μου δεν ήταν για τα σκουπίδια…»

Σε πρώτο βαθμό ο πατέρας της Στέλλας είχε καταδικασθεί για τις πράξεις του σε ισόβια κάθειρξη.

Σήμερα, η μητέρα του παιδιού, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, περιέγραψε τις προσπάθειες του κατηγορουμένου να την παραπλανήσει σχετικά με την τύχη της 6χρονης κόρης τους, δεδομένου ότι η χαροκαμένη μάνα το βράδυ της δολοφονίας ήταν στο νοσοκομείο για επέμβαση χολής.

Όπως αναφέρει το protothema.gr  η γυναίκα με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε ότι ο κατηγορούμενος μετά το έγκλημα, της έλεγε πως η κόρη τους έπεσε θύμα απαγωγής από ληστές. Είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η μητέρα του άτυχου κοριτσιού: «Το πρωί που τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωνε, μετά όταν ήρθαν οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο τον ξαναπήρα και μου είπε: «Μπήκαν κλέφτες στο σπίτι πάθαμε κάτι φοβερό πήραν τα χρυσαφικά σου».

«Μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλιτσα»: Το ψέμα που είπε ο παιδοκτόνος

Αυτή, όμως ήταν η αρχική εκδοχή του κατηγορουμένου, όπως ανέφερε η μάρτυρας, διότι στη συνέχεια και μετά από πιέσεις που εκείνη του άσκησε της είπε: «Μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλιτσα».

Το παράπονο της μητέρας

Η μητέρα της Στέλλας συγκλονισμένη προσπαθούσε και σήμερα, ενώπιον των δικαστών, να δώσει απαντήσεις στα τεράστια «γιατί» που την βασανίζουν. «Είναι δυνατόν να σκηνοθετήσει ότι μας κλέψανε τα χρυσαφικά; Να πάρει σακούλα και να πάει να πετάξει το παιδί;» είπε και συνέχισε: «Αν δεν σταματούσε η αστυνομία το απορριμματοφόρο που θα το έβρισκα το παιδί μου; Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια, το παιδάκι μου αυτό δεν ήταν για τα σκουπίδια… Αυτό το γιατί μας τρώει. Εκείνος μου είπε ότι έγινε κατά λάθος γιατί έκλαιγε η μικρή και για να μην ξυπνήσει ο αδελφός της έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Εάν ήθελε να την κάνει μόνο να σωπάσει γιατί της έκλεισε και τη μύτη; Αν έγινε κατά λάθος να το δεχτώ, αλλά γιατί τόσα ψέματα, γιατί δεν πήρε το ΕΚΑΒ αλλά πήγε και την πέταξε στον κάδο;» αναφέρει το protothema.gr.