“Το δέντρο της αποφοίτησης”: Η έξυπνη ιδέα του 2ου Δημ. Σχ. Αχαρνών για να αποχαιρετίσει τα εκτάκια

Η λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς πλησιάζει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών εμπνεύστηκε και υλοποίησε έναν πρωτότυπο τρόπο για να αποχαιρετήσει τα φετινά εκτάκια και να τους ευχηθεί καλή πρόοδο και πολλές επιτυχίες στο Γυμνάσιο.

“Το δέντρο της αποφοίτησης”: Μια ιδέα που αξίζει να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία

Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, πήραν τα πινέλα ανά χείρας, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν σε μια γωνιά του σχολείου το δέντρο της αποφοίτησης.

Σε αυτό το δέντρο κάθε χρόνο οι μαθητές της ΣΤ Δημοτικού θα γράφουν τα ονόματά τους και εν συνεχεία θα φωτογραφίζονται, ώστε φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ένα μεγάλο “μπράβο” στο Σύλλογο που θέλησε ακόμα και στις φετινές δύσκολες συνθήκες να γιορτάσει την αποφοίτηση των μαθητών με έναν τρόπο διαφορετικό από ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές.

Αυτή η τόσο μικρή αλλά συνάμα συμβολική εικαστική ιδέα σηματοδοτεί ταυτόχρονα ένα τέλος και μια αρχή για τους μαθητές.  Το τέλος μιας περιπλάνησης έξι χρόνων στα θρανία του Δημοτικού αλλά και μια αρχή, ένα νέο ταξίδι στο Γυμνάσιο, σε μια πορεία που εύχονται ολόψυχα να είναι φωτεινή και καλοτάξιδη!

Άλλωστε όπως δήλωσαν και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων “Φέτος διδαχθήκαμε όλοι μας ότι όταν έχουμε υπομονή, καλή διάθεση, αγάπη κ πείσμα μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα”.

Μακάρι και άλλα σχολεία να τους μιμηθούν!