«Το ένα και μοναδικό πράγμα που ο άντρας μου κι εγώ κάνουμε για να σώσουμε τον γάμο μας»

Όταν στη ζωή ενός ζευγαριού έρχεται ένα μωράκι τα πάντα αλλάζουν! Είναι, λογικό, λοιπόν τα μέλη του ζευγαριού να ανησυχούν για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση τους, αλλά και για το πώς δεν θα απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλο.

Διαβάστε τι έκανε μία μαμά για να βοηθήσει τη σχέση της με τον σύζυγό της, αφού γέννησε, και πείτε μας αν θα ακολουθούσατε την πρότασή της.

«Όσο ήμουν ακόμα έγκυος, ο άντρας μου κι εγώ σκεφτήκαμε μια ιδέα για το πώς θα καταφέρναμε να διατηρήσουμε την σχέση μας και μετά τον ερχομό του μωρού, όταν θα ήμασταν απόλυτα απορροφημένοι σε αυτό. Ακούγαμε τόσες πολλές ιστορίες για ζευγάρια που αποκτούσαν παιδιά και «χάνονταν» μεταξύ τους για μήνες ή και χρόνια. Είχαμε αποφασίσει, ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε σε εμάς, γι’ αυτό και αποφασίσαμε, ότι κάθε μήνα θα βγαίναμε ένα ραντεβού.

Και τα καταφέρναμε μια χαρά, ειδικά τον πρώτο χρόνο. Σίγουρα, χάσαμε μερικά, αλλά τα βραδινά ραντεβού μας ήταν κάτι για το οποίο ανυπομονούσαμε. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί συνέχιζα να νιώθω ότι ήμασταν απομακρυσμένοι και γιατί πίστευα, ότι ακόμα παλεύαμε να παραμείνουμε ζευγάρι.

Τα μηνιαία ραντεβού μας ήταν τέλεια, αλλά ήταν οι υπόλοιπες 29 ημέρες που “έχαναν”. Έμενα στο σπίτι με την κόρη μας και δούλευα για λίγες ώρες κάθε μέρα. Την ώρα που εκείνος γύριζε σπίτι το φαγητό ήταν έτοιμο, το μωρό καθαρό και κοιμισμένο και εμείς, συνήθως, θα ήμασταν απίστευτα κουρασμένοι για να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να καθίσουμε στον καναπέ και να παρακολουθήσουμε τηλεόραση.

Όταν το συζήτησα με μία φίλη, μου είπε, ότι εκείνη με το σύντροφό της κάνουν κάτι πολύ απλό κάθε εβδομάδα, το οποίο βοηθά πολύ τη σχέση τους και με προέτρεψε να κάνω το ίδιο.

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, να εισάγουμε στο πρόγραμμά μας “Την ώρα του κρασιού”. Τι είναι αυτό; Μία φορά την εβδομάδα καθόμαστε μαζί απέναντι ο ένας από τον άλλο πίνοντας κρασί και συζητώντας, χωρίς παιδιά ή άλλους γύρω μας.

Θεωρώ ότι αυτή η ώρα είναι πολύ σημαντική για τον γάμο μου. Ξέρω, ότι περιλαμβάνει την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό -μπορείτε να διαλέξετε όποιο ποτό θέλετε! Προσωπικά, το κρασί με χαλαρώνει και με βοηθά να μιλάω πιο άνετα.

Κάθε εβδομάδα, λοιπόν, αυτή η μέρα ορίζεται με βάση τα προγράμματά μας και αφού το μωρό κοιμηθεί, γεμίζουμε τα ποτήρια μας με κρασί, καθόμαστε σε αναπαυτικές καρέκλες, κλείνουμε την τηλεόραση, κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο και συζητάμε!

Είναι η δική μας στιγμή.

Η ώρα που θα μιλήσουμε για όσα δεν μιλήσαμε τις υπόλοιπες ημέρες, θα μιλήσουμε για το πώς περάσαμε, τι άλλαξε στη δουλειά, ποιοι είναι οι στόχοι μας. Καμιά φορά κοιτάζουμε και μερικά sites και διαλέγουμε το θέμα συζήτησης από αυτά.

Δεν έχει σημασία για το τι μιλάμε – αυτή είναι η στιγμή που μας ενώνει και η ώρα που κανονίζουμε το μηνιαίο ραντεβού μας. Όσο κουρασμένοι ή απασχολημένοι και αν είμαστε δεν ακυρώνουμε ποτέ αυτή τη βραδιά. Τη δική μας βραδιά.

Δεν λέω, ότι δεν έχει τύχει να αλλάξουμε ημέρα ή να ξυπνήσει η μικρή και να πρέπει να την φροντίσουμε, αλλά αυτό είναι κομμάτι του να είσαι γονιός. Είμαστε και ευέλικτοι και πρόθυμοι να προσαρμοστούμε στις αλλαγές. Ξέρουμε, όμως, πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε πρώτα από όλα τη σχέση και τον γάμο μας.

Άλλωστε, είναι ο σύζυγός μου και θα είναι για πολύ καιρό. Ακόμα και όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και φύγουν από το σπίτι και ξεκινήσουν τις δικές τους περιπέτειες. Ο γάμος μας είναι το ένα πράγμα για το οποίο πρέπει να παλεύουμε περισσότερο – και αν το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε αυτή την τόσο απαιτητική και πολυάσχολη περίοδο που μεγαλώνουμε το παιδί μας, είναι να πιούμε μαζί ένα ποτήρι κρασί στον καναπέ, θα το δεχτώ! Και θα απολαύσω κάθε λεπτό από αυτή τη στιγμή…»

Πηγή: mo.mme.com