Το Εργαστήριο Ποιώ του Δήμου Αθηναίων ταξιδεύει τα παιδιά στην Τεχνολογία του μέλλοντος

Ένας τεχνολογικά πρωτοποριακός χώρος λειτουργεί από το 2018 στις εγκαταστάσεις του Σεραφείου, ο οποίος εξαιτίας της πανδημίας που περιόρισε σημαντικά τις εξόδους μας και τις σχολικές εκδρομές δεν έχει γίνει ακόμα όσο γνωστός του αξίζει. Ο λόγος για το Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το οποίο πραγματοποιείται από την ομάδα αρχιτεκτόνων του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Το infokids.gr βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τα προγράμματα που λαμβάνουν χώρα, με τη βοήθεια των προηγμένων μηχανημάτων και των ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού, ενώ συνομίλησε με τους υπεύθυνους του εκπαιδευτικού προγράμματος “Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα”. Στο πλαίσιο αυτού χιλιάδες Αθηναίοι μαθητές ήρθαν τα τελευταία χρόνια σε επαφή με τις εφαρμοσμένες ψηφιακές τεχνολογίες, μέσω πρακτικών πειραμάτων που πραγματοποίησαν εκεί.

Εκατοντάδες δε ήταν οι καθηγητές που συμμετείχαν σε εργαστήρια σχεδιασμένα να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν νέα εργαλεία για να βελτιώσουν τη σχολική εκμάθηση, εισάγοντας το δημιουργικό παιχνίδι στην τάξη.

Εξάλλου, τον περασμένο Απρίλιο, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική ομάδα Designed for better learning, δημιουργήθηκαν τα Stem Kit. Κουτιά γεμάτα… δημιουργικότητα που μοιράστηκαν σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός τους η εκμάθηση με νέα μέσα και τον εμπλουτισμό των σχολικών δράσεων.

Ένα εργαστήρι προσβάσιμο δωρεάν για όλους

Στο Εργαστήρι ΠΟΙΩ, ωστόσο, μπορούμε να βρεθούμε και εκτός σχολικού πλαισίου. Καθώς πρόκειται για το πρώτο δημοτικό εργαστήριο ψηφιακής σχεδίασης και κατασκευής στην Ελλάδα, μπορούμε, λοιπόν, να το επισκεφθούμε με τα παιδιά. Εκεί θα δούμε από κοντά πώς είναι οι laser cutters, οι 3d printers, ένα CNC router. Επιπλέον, θα δοκιμάσουμε και ποικίλα εργαλεία χειρός για την κατασκευή αντικειμένων καθημερινής ή και ειδικής χρήσης.

Επιπλέον, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της ομάδας, τα εργαλεία αυτά είναι διαθέσιμα (έπειτα από σχετική συνεννόηση) σε κάθε επαγγελματία που μπορεί να τα χρειαστεί στη δουλειά του. Παράλληλα, παρέχονται και σεμινάρια προκειμένου να μάθει να τα χρησιμοποιεί σωστά.

Το Εργαστήριο ΠΟΙΩ περιμένει, λοιπόν, μικρούς και μεγάλους να ξεναγηθούν στην… τεχνολογία και τις επιστήμες του μέλλοντος!

Κλείστε το ραντεβού σας στο: info@athens-mms.gr.

*Αποκλειστικό ρεπορτάζ Infokids.gr – Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή φωτογραφιών.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: “Έσβησε” 12χρονη μέσα στο σπίτι της

Σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από την πανδημία του κορωνοϊού

Προσοχή! Ανακαλείται επικίνδυνο προϊόν για μωρά από την ελληνική αγορά – Ένα βρέφος ήδη έχασε τη ζωή του