«Το φαγάκι της γιαγιάς»: Γιατί έχουν «κολλήσει» όλα τα πιτσιρίκια με αυτό το τραγούδι;

Με τον Μπούλη, τον Σούλη, την Φούλη, την Ρούλη και την Νούλη

Με τον Σακη, τον Μάκη, τον Τάκη, την Μάγκη και την Μπλου

…ξεκινά το δημοφιλέστερο τραγούδι των τελευταίων ημερών στις ηλικίες 2-10 ετών και δεδομένου, ότι τα παιδιά μας το τραγουδούν από το πρωί έως το βράδυ (αφού με την ίδια συχνότητα προβάλλεται και στο κανάλι Nickelodeon) δεν θα μπορούσε να μας περάσει απαρατήρητο.

Ο λόγος για το «Φαγάκι της Γιαγιάς» του Nik’s Band, μια μπάντα αποτελούμενη από παιδιά σχολικής ηλικίας που θυμίζουν πολύ αυτά που βλέπουμε σε παρεμφερή video-clip, όπως αυτά από τα Ζουζούνια, με έναν κάπως παράταιρο ενήλικα τραγουδιστή που παίζει και κιθάρα.

Δείτε το βίντεο κλιπ:

Σε περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει ακόμα, το τραγούδι και video-clip ταξιδεύει τα παιδιά στην Ευρώπη, αναφέρει τα φαγητά που αποτελούν σήμα-κατατεθέν της κάθε χώρας και καταλήγει να εκθειάζει το… φαγάκι της γιαγιάς, αποτελούμενο από «ψωμί, ελιά και φασολάδα»!

Όσο για τις κριτικές που έχει λάβει; Αντικρουόμενες! Πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν, ότι πρόκειται για ένα συμπαθητικό και ευχάριστο τραγουδάκι με χαριτωμένα παιδάκια στην μπάντα, μα δεν είναι και λίγοι αυτοί που το χαρακτηρίζουν απαίσιο! Προσωπικά το βρίσκω εντελώς αδιάφορο, ενώ σίγουρα θα προτιμούσα στο video clip να εμφανίζονται και να τραγουδούν μόνο τα παιδιά.

Όποια κι αν είναι η δική σας άποψη, δεν παύει να είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι τα παιδιά μας «κολλάνε» με ένα τραγούδι που περιλαμβάνει πολλές άγνωστες έννοιες (μπρετσελ και apfelstrudel, fish & chips), ενώ τα ενθαρρύνει ουσιαστικά να επιλέξουν τη… φασολάδα (ίσως από τα χειρότερά τους φαγητά!).

Αποδεικνύεται, πάντως, για ακόμα μια φορά η δύναμη της τηλεόρασης στην πλύση εγκεφάλου τους.

Φασολάδα για μεσημεριανό σήμερα, λοιπόν, κι αν θέλουν, ας μου φέρουν αντίρρηση!