Το φοβερό δημόσιο σχολείο της Πεύκης … “ξαναχτυπά”!

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πεύκης, το σχολείο που όπως ανέδειξε πρώτο το Infokids.gr ξεχωρίζει για τις όμορφες δράσεις του και την ευχάριστη εμπειρία που προσφέρει απλόχερα στους μαθητές μιας και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων ακούγονται μελωδίες του Χατζιδάκι και οι πόρτες των αιθουσών είναι στολισμένες με έργα σπουδαίων ζωγράφων του παγκόσμιου εικαστικού στερεώματος, δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Η μαμά Chrissa Xakopoulou μας έστειλε επιπλέον φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο καλή δουλειά γίνεται στο σχολείο αυτό. Ο Διευθυντής με τη βοήθεια δύο μόνο μαμάδων του σχολείου (η κα Xakopoulou είναι μια εξ αυτών) με όλο το μεράκι και την αγάπη τους για την μαθητική κοινότητα έχουν δημιουργήσει ένα σχολικό περιβάλλον που παρακινεί τα παιδιά να θέλουν να βρίσκονται εντός του, τους ανοίγει τους πνευματικούς ορίζοντες και τα κάνει να αγαπούν το σχολείο αβίαστα!

Όπως εύστοχα σημειώνει η κα Xakopoulou  “To σχολείο μας το αγαπάμε!  Το φροντίζουμε, το ομορφαίνουμε, του δίνουμε τη λάμψη και την αγάπη που του αξίζει, ώστε τα παιδιά μας, περνώντας τη μισή τους μέρα σε αυτό, να νιώθουν ότι ζουν σε ένα όμορφο, χαρούμενο περιβάλλον! Με αιχμή του δόρατος τον διευθυντή μας και με την υπέροχη συνεργασία με μια ακόμη μαμά του σχολείου μας, κάναμε ένα μικρό θαύμα, προσπαθώντας να δώσουμε χρώμα και ζωντάνια! Λίγη έμπνευση, καλή παρέα και πολλή αγάπη και γίνονται μικρά και μεγάλα θαύματα! “.

Η βιβλιοθήκη -είσοδος του σχολείου με τα σπουδαιότερα βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας

Η “βιβλιοθήκη” στην είσοδο του σχολείου, με έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, αντιπροσωπευτικά της παιδικής λογοτεχνίας είναι το τελευταίο μας έργο – σημερινή έκπληξη για μικρούς και μεγάλους!

Μουσικά σκαλιά που οδηγούν τους μαθητές στη γνώση

Τα μουσικά σκαλιά δένουν άριστα με τη μουσική που παίζει στα διαλείμματα και γεμίζει με νότες τους διαδρόμους και τους γύρω δρόμους.

Τα χρωματιστά παγκάκια

Τα χρωματιστά παγκάκια, εντός και εκτός του προαυλίου χώρου, κάνουν την αναμονή και την ξεκούραση, απόλαυση και τα πηγαδάκια φουντώνουν!

Κάδοι σκουπιδιών “τερατάκια” για να μαθαίνουν τα παιδιά να φροντίζουν το περιβάλλον

Τα τερατάκια, που δεν τρώνε παιδάκια αλλά τρώνε σκουπιδάκια, πέταξαν μακριά τους άχαρους κάδους κ μπλέκονται και αυτά μέσα στο παιχνίδι!

Το παγκάκι των φίλων: Κανένας μαθητής να μην είναι μόνος του

Και φυσικά, το παγκάκι των φίλων! Όπου ο καθένας που νιώθει μοναξιά, που έχει την ανάγκη συμπαράστασης ή απλώς θέλει να γνωρίσει έναν νέο φίλο, εκεί μπορεί να τον βρει! Γιατί… It’s OK to be Different! Το μότο μιας ζωής!