Το infokids.gr “Δίνει ζωή στις βιβλιοθήκες των σχολείων” – Στα πρώτα δύο σχολεία εκατοντάδες βιβλία και αθλητικός εξοπλισμός έδωσαν χαρά στα παιδιά

Το infokids.gr "Δίνει ζωή στις βιβλιοθήκες των σχολείων" - Στα πρώτα δύο σχολεία εκατοντάδες βιβλία στόλισαν τις πιο όμορφες βιβλιοθήκες

Η επικοινωνία με σχολεία, δήμους και περιφέρειες είχε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου. Ήρθαμε σε επαφή με πολλά σχολεία, ακούσαμε και μάθαμε αρκετά που αφορούν στη λειτουργία τους. Οι εκπαιδευτικοί μάς μίλησαν κυρίως για ελλείψεις, αλλά και όλη την προσπάθεια που κάνουν για να μη φαίνονται αυτές στα παιδιά.

Μέσα από όμορφες δράσεις και συνδιοργανώσεις με φορείς, γίνονται πραγματικά πολύ όμορφα πράγματα και τα παιδιά λαμβάνουν όλα τα ερεθίσματα που χρειάζονται για την μόρφωση και την κοινωνικο-συναισθηματική τους εκπαίδευση. Εύκολα καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι όπου η εκπαιδευτική κοινότητα και ο Σύλλογος Γονέων νοιάζονται να προσφέρουν στα παιδιά όλα εκείνα που θα τους ανοίξουν ένα παράθυρο στο μέλλον, τότε γίνονται θαύματα.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο προσπαθήσαμε κι εμείς, η ομάδα του infokids.gr, να εμπλακούμε όσο το δυνατό πιο ενεργά και ουσιαστικά. Θελήσαμε να συνεργαστούμε με τα σχολεία όπου υπήρχαν ανάγκες -ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη- και σύντομα τα παιδιά να έχουν όμορφα έπιπλα βιβλιοθηκών, γεμάτα με καινούργια βιβλία, που έχουν ελκυστικά εξώφυλλα, συναρπαστική εικονογράφηση και φυσικά σύγχρονη θεματολογία .

Στην πορεία ανακαλύψαμε ότι δεν διαθέτουν όλα τα σχολεία το έπιπλο της βιβλιοθήκης όπου θα φιλοξενηθούν τα βιβλία, ενώ αλλού μας ζήτησαν και αθλητισμό εξοπλισμό.

Το infokids.gr "Δίνει ζωή στις βιβλιοθήκες των σχολείων" - Στα πρώτα δύο σχολεία εκατοντάδες βιβλία στόλισαν τις πιο όμορφες βιβλιοθήκες

‘Σίγουρα χρειαζόμαστε απινηδωτή”, μας είπαν αρκετοί άλλοι εκπαιδευτικοί, φαρμακεία και διαδραστικό πίνακα “γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά το μάθημα χωρίς αυτόν”, ανέφεραν από αλλού.

Το infokids.gr υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να καλύψει όσο περισσότερες ανάγκες μπορεί. Σίγουρα δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν θα γίνει άμεσα παντού. Αλλά θα  γίνει.

Προς το παρόν, η ομάδα του infokids έφτασε στα δύο πρώτα σχολεία, στο 1° Ειδικό Σχολείο Κερατσινίου και στα 13° & 21° Κερατσινίου, τον Δεκέμβριο του 2023, με βιβλιοθήκες, βιβλία, τετράδια, σελιδοδείκτες και αθλητικό εξοπλισμό.  Και φυσικά με πολλά πολλά γιορτινά κεράσματα!

Στα πιο όμορφα χεράκια… αυτού του κόσμου, το Infokids και η Attica Bank, της οποίας η υποστήριξη ήταν καταλυτική για τη πραγματοποίηση της δράσης, έκλεισαν τον πρώτο κύκλο της δράσης «Δίνουμε ζωή στις βιβλιοθήκες των Σχολείων».

Και συνεχίζουμε…