Αρχική Αληθινές Ιστορίες Το μήνυμα αυτής της μαμάς για τον γιο της που αξίζει να διαβάσετε αν έχετε αγόρι

Το μήνυμα αυτής της μαμάς για τον γιο της που αξίζει να διαβάσετε αν έχετε αγόρι

Η Jaime Primak Sullivan θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον εαυτό της ως "την πιο κακιά μαμά του κόσμου", αλλά αυτή η μαμά από το New Jersey εξηγεί πώς διδάσκει τα αγόρια της να μην κρύβουν τα συναισθήματά τους.

Αυτή η μητέρα δεν φοβάται να δείξει την αγάπη της στους γιους της, ειδικά όταν πονάνε, και όταν ένας ξένος σε έναν αγώνα μπέιζμπολ την έκρινε αρνητικά επειδή παρηγόρησε τον 8χρονο γιο της Max που χτυπήθηκε στο πρόσωπο από μια μπάλα, η Jaime αποφάσισε να μιλήσει: «Είδα αυτό που συνέβη σαν σε αργή κίνηση. Είδα τα μάτια του να δακρύζουν από τον πόνο και στη συνέχεια, να στρέφονται στις κερκίδες και να με αναζητούν. Ήξερα ότι με ψάχνει», γράφει η Jamie στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. «Τα πόδια μου δεν μπορούσαν να κινηθούν αρκετά γρήγορα. Μόλις έφτασα σε εκείνον, έπεσα στα γόνατα και τον αγκάλιασα».

Ένας ξένος διέκοψε γρήγορα εκείνη τη στιγμή μεταξύ της μητέρας και του γιου όταν πλησίασε και είπε: «Πρέπει να σταματήσεις να του συμπεριφέρεσαι σαν να είναι μωρό!».

Αντί να αναστατωθεί, η Jamie κράτησε την προσοχή της στο παιδί όσο καθάριζαν το πρόσωπό του από τα αίματα και μόλις σιγουρεύτηκε ότι ήταν εντάξει, τον έστειλε πίσω στην ομάδα του. Καθώς επέστρεφε στις κερκίδες, τα χέρια της άρχισαν να τρέμουν από οργή.

«Αυτή η αντίληψη ότι τα αγόρια δεν μπορούν ποτέ να πληγωθούν, είναι τόσο επιζήμια για εκείνα μακροπρόθεσμα. Η πεποίθηση ότι τυχόν πράξεις αγάπης θα μειώσουν με κάποιο τρόπο τον ανδρισμό τους -αυτή η πίεση να γίνουν άντρες τους ακολουθεί μέχρι την ενηλικίωση, όπου αγωνίζονται να βιώσουν πλήρως τη φροντίδα και την αγάπη. Το μόνο αυναίσθημα που μαθαίνουν να εκφράζουν είναι η ευτυχία και τότε αναρωτιόμαστε γιατί πάντα την κυνηγούν.

Διδάσκονται ότι η θλίψη είναι αδυναμία ή το να μιλάνε για τους φόβους τους θα τους κάνει κάτι λιγότερο από αυτό που πραγματικά είναι. Δεν έχουν μάθει να θρηνούν σωστά. Φοβούνται να κλάψουν. Όλα διαχέονται στον τρόπο που συμπεριφέρονται ως σύζυγοι και μπαμπάδες -και το μισώ αυτό!

Η λέξη «αγαπώ» είναι ρήμα. Είναι κάτι που κάνουμε. Δεν είναι το ίδιο με το να συμπεριφερόμαστε σαν μωρά στα παιδιά μας ή να τα κακομαθαίνουμε. Είναι κάτι που αξίζει ο γιος μου. Θα τον αγαπώ πάντα όταν πληγώνεται και η προσευχή μου γι' αυτόν θα είναι να είναι πάντα ανοιχτός να δέχεται αγάπη για να μπορεί να αγαπήσει κι εκείνος με τη σειρά του και πάει λέγοντας».

Πηγή: popsugar.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.