6 κόλπα με τα δάχτυλα για πιο εύκολα μαθηματικά

Μερικά καθημερινά κόλπα μπορούν να φανούν χρήσιμα σε περισσότερες από μία γενιές. Μπορεί με την πάροδο του χρόνου να είναι κάπως ξεχασμένα, αλλά δεν παύουν να μας βγάζουν ασπροπρόσωπους κάθε φορά που τα χρησιμοποιούμε. Το Bright Side αποφάσισε να κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και να συγκεντρώσει για εσάς 6 κόλπα από την παιδική ηλικία, τα οποία όλοι ξέχασαν για κάποιο λόγο!

Υπολογίστε το χρόνο που μένει μέχρι τη δύση του ηλίου

Κρατήστε τα δάχτυλά σας ενωμένα όπως στη φωτογραφία και τοποθετήστε το χέρι σας έτσι, ώστε ο δείκτης σας να βρίσκεται κάτω από τον ήλιο. Τώρα μετρήστε τον αριθμό των δαχτύλων μέχρι τη γραμμή του ορίζοντα. Κάθε ένα από τα δάχτυλα αντιστοιχεί περίπου σε 15 λεπτά μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Μάθετε πόσες ημέρες έχει ο κάθε μήνας

Κάνετε μια γροθιά και αρχίστε να μετράτε τους μήνες από τις αρθρώσεις. Κάθε κόμπος στην άρθρωση και τα κενά μεταξύ τους είναι κι ένας ξεχωριστός μήνας. Εάν μετράτε με το ένα χέρι, αφού φτάσετε στο τέλος, ξεκινήστε πάλι από τον κόμπο του μικρού δαχτύλου, όπως στην φωτογραφία παρακάτω.

Ελέγξτε αν οι μπαταρίες είναι γεμάτες

Είναι εύκολο να ξεχωρίσετε μια γεμάτη μπαταρία από μια άδεια. Σηκώστε και τις δύο μπαταρίες περίπου 1-2 εκατοστά πάνω από το τραπέζι και αφήστε τις να πέσουν. Η μπαταρία που θα αναπηδήσει και θα πέσει είναι άδεια.

Πολλαπλασιασμός στα δάχτυλα

Συνήθως, τα παιδιά θυμούνται εύκολα τον πολλαπλασιασμό των μικρών αριθμών, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τους αριθμούς 6, 7, 8 και 9. Για να βοηθήσετε το παιδί σας, διδάξτε του ένα απλό κόλπο. Ο αριθμός των δαχτύλων στο κάτω μέρος των χεριών, μετρώντας μαζί με τα συνδεδεμένα, ισοδυναμεί με 5 δεκάδες. Όσο για τα δάχτυλα που βρίσκονται στην κορυφή, θα πρέπει να τα πολλαπλασιάσετε μεταξύ τους (στην περίπτωσή μας πολλαπλασιάζουμε 3χ2). Απάντηση: 7χ8=56.

Για να πολλαπλασιάσετε με το 9, τεντώστε τα δάχτυλά σας και βάλτε τα χέρια σας σε ένα τραπέζι με τις παλάμες προς τα κάτω. Τώρα, για να πολλαπλασιάσετε οποιονδήποτε αριθμό με το 9, απλά λυγίστε το αντίστοιχο δάχτυλο. Τα δάχτυλα “before” (“πριν”) αντιστοιχούν με δεκάδες, ενώ τα δάχτυλα “after” (“μετά”) με μονάδες. Για παράδειγμα, για να πολλαπλασιάσετε 7χ9, λυγίστε το 7ο δάχτυλο. Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί με 6 δάχτυλα “πριν” και 3 “μετά”. Έτσι, έχουμε την απάντηση: 7χ9=63.

Για να μετρήσετε το μήκος

Αν χρειάζεται να μετρήσετε ένα αντικείμενο αλλά δεν έχετε χάρακα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα του ενός χεριού. Σύμφωνα με τις μέσες ανθρώπινες αναλογίες, η απόσταση μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη είναι περίπου 18 εκ. και η απόσταση μεταξύ του αντίχειρα και του μικρού δαχτύλου είναι περίπου 20 εκ. Φυσικά, αυτή η μέθοδος δεν είναι απολύτως ακριβής, επειδή ο καθένας μας έχει διαφορετικό μέγεθος χεριού. Ωστόσο, μπορεί να φανεί χρήσιμη αν χρειαστεί να μετρήσετε ένα μεγάλο αντικείμενο με έναν μικρό χάρακα: μετρήστε ακριβώς την απόσταση μεταξύ των δαχτύλων σας εκ των προτέρων.

Για να μετρήσετε της μοίρες μιας γωνίας

Τεντώστε τα δάχτυλά σας όσο το δυνατόν περισσότερο και βάλτε την παλάμη σας σε μια επιφάνεια, τη γωνία της οποίας θέλετε να μετρήσετε. Το μικρό δάχτυλο βρίσκεται στην κάτω πλευρά και ισοδυναμεί με 0°. Η γωνία μεταξύ του αντίχειρα και του μικρού δαχτύλου είναι 90°, οι γωνίες μεταξύ του μικρού δαχτύλου και των άλλων δαχτύλων είναι αντίστοιχα 30°, 45° και 60°.