Αρχική InfoMommy Νέα Το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που βοηθά την ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία είναι γεγονός!

Το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που βοηθά την ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία είναι γεγονός!

Το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που βοηθά έμπρακτα την κοινωνική ένταξη προσφύγων μέσω της εργασίας είναι, πλέον, πραγματικότητα. Στην χώρα μας σήμερα φιλοξενούνται περίπου 50.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι περισσότεροι αναμένουν αποφάσεις χωρίς να ξέρουν τι θα γίνει στο μέλλον τους.

Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος από ΜΚΟ και κυβερνητικούς φορείς επικεντρώνονται στην παροχή στέγης και τροφής, που διασφαλίζουν την επιβίωση των προσφύγων μεν, δεν προσφέρουν όμως μια βιώσιμη λύση για την ανεξαρτητοποίησή τους και την ένταξή τους στην κοινωνία. Σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα έρχεται να απαντήσει η Social Hackers Academy, εκπαιδεύοντας τους πρόσφυγες με στόχο να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Τι είναι η Social Hackers Academy

H Social Hackers Academy δημιουργήθηκε από τρεις προγραμματιστές (Δαμιανός Βαβανός, Chris Owen, Mikael Thomas) που, γνωρίζοντας την ανάγκη της παγκόσμιας αγοράς εργασίας για καλούς προγραμματιστές, σκέφτηκαν ότι μια βιώσιμη λύση για το προσφυγικό είναι η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μέσα από την εκπαίδευσή τους στον προγραμματισμό.

Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα σχετικών εκπαιδευτικών εγχειρημάτων του εξωτερικού (Hack Your Future-Ολλανδία, Gaza Sky Geeks - Παλαιστίνη), η Social Hackers Academy ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο μαθημάτων τον Σεπτέμβριο 2017, σε πρόσφυγες από την Αιθιοπία, το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Ιράν, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους κι επιλέχθηκαν μετά από σχετικά προκαταρκτικά τεστ. Μετά την αποφοίτησή τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε γνωστές εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να τους προσλάβουν εφόσον πληρούν τις γνωσιακές απαιτήσεις των θέσεων εργασίας που επιζητούν να καλύψουν.

Το πρόγραμμα σπουδών της Social Hackers Academy περιλαμβάνει μαθήματα JavaScript, HTML, CSS, Node, Angular, Express και Databasing σε MySQL/MongoDB.  Τα βασικά όμως εφόδια που αποκομίζουν οι σπουδαστές της, πέραν των τεχνικών δεξιοτήτων, είναι η λογική επίλυσης προβλημάτων (problem-solving) καθώς και η επαφή με επιτυχημένους επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι τους προσφέρουν εθελοντικά συμβουλευτική υποστήριξη.

Πώς θα συνεχιστεί το έργο της Social Hackers Academy; 

Τα έξοδα του πρώτου κύκλου μαθημάτων έχουν ήδη καλυφθεί από ελληνικές εταιρείες αλλά και ιδιώτες που συνεισέφεραν οικονομικά ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για γραφεία και εξοπλισμό. Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προγράμματος, η Social Hackers Academy θα οργανώσει μια crowdfunding καμπάνια που θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου ώστε να εξασφαλίσει τους επόμενους κύκλους μαθημάτων και να δημιουργήσει νέα τμήματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, πλην της Αθήνας, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Μάθετε περισσότερα για τη Social Hackers Academy εδώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.