Προτείνει η Ειρήνη Καμαρίτη διατροφολόγος με εξειδίκευση στην παιδική διατροφή.
Εννοείται ότι δεν μπορείτε να βγάλετε το γλυκό έστω ένα μπισκοτάκι από τη διατροφή σας κα ιτην καθημερινότητά σας. ¨Ομως υπάρχουν έξυπνοι τρόποι να φάτε τα αγαπημένα σας μπισκοτάκια αλλά χωρ;iς να πάρετε τις ένοχες θερμίδες. Είναι ιδανικά και για παιδιά έχουν μόνο πέντε υλικά και τα προτείνει μια διατροφολόγος που ξέρει πολλά από παιδική διατροφή η Ειρήνη Καμαρίτη.
Υλικά:
Γράφετε;
6 χουρμάδες, μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά
1 αβγό
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι (περίπου 60 γρ.)
1 κ.σ. ωμό κακάο άγλυκο ή χαρουπάλευρο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για τουλάχιστον δέκα λεπτά, τους στραγγίζουμε αφαιρούμε τα κουκούτσια και τους πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν λεία πάστα. Προσθέτουμε το αβγό, το ταχίνι, το κακάο ή το χαρουπάλευρο και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε ξανά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές, ελαφρώς κολλώδες μείγμα.
Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε ποσότητες του μείγματος πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, δίνοντας σχήμα μπισκότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για δέκα με δώδεκα λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν — παραμένουν μαλακά και αρωματικά.
Ενα τέλειο σνακ που σας χορταίνει και σας δυναμώνει, καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη!