Αρχική InfoMommy Νέα Το Vacuum Challenge είναι το τελευταίο επικίνδυνο trend του διαδικτύου – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς;

Το Vacuum Challenge είναι το τελευταίο επικίνδυνο trend του διαδικτύου – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς;

Μία νέα πρόκληση φαίνεται να κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ημέρες με τους ειδικούς να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις της.

Πολλά video έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και δείχνουν τους συμμετέχοντες - οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον παιδιά - στην πρόκληση να μπαίνουν σε μια σακούλα σκουπιδιών και κάποιος άλλος να χρησιμοποιεί την ηλεκτρική σκούπα προκειμένου να αφαιρέσει όλο τον αέρα από τη σακούλα ώσπου αυτή να γίνει τόσο σφιχτή που το άτομο που βρίσκεται μέσα σε αυτή να πέσει κάτω (φωτό επάνω)!

H Vacuum Challenge και οι επιπτώσεις της

Η νέα πρόκληση ονομάζεται “Vacuum Challenge” ή “Trash Bag Challenge” και πολλοί ειδικοί την χαρακτηρίζουν «βλακώδη και επικίνδυνη, αφού θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των συμμετεχόντων».

Σύμφωνα με το Εθνικό Αμερικάνικο Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών:

«Τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην έλλειψη οξυγόνου και μπορούν να αρχίσουν να νεκρώνουν μέσα σε πέντε λεπτά από τη διακοπή παροχής οξυγόνου. Επιπλέον, όσοι συμμετέχουν στην Vacuum Challenge κινδυνεύουν να “κολλήσουν”, αφού οι αεροστεγώς κλεισμένες τσάντες μετατρέπουν την κάθε κίνηση σχεδόν σε αδύνατη…».

Viral videos με την "Vacuum Challenge"


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.