5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας: Το συγκινητικό βίντεο των μαθητών έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες

Στις 15 Νοεμβρίου 2017 την Αττική πλήττουν σφοδρές καταιγίδες. Τα προβλήματα που προκαλούνται από την κακοκαιρία είναι πολλά, με μία συγκεκριμένη περιοχή να πλήττεται σφόδρα.

Στην Μάνδρα Αττικής τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα με τις υλικές ζημιές να είναι αμέτρητες και τον αριθμό των θυμάτων να φτάνει, τελικά, τα 24. Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε χείμαρρο που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του και κάλυψε με λάσπη ολόκληρη την πόλη.

Έναν χρόνο μετά την ανείπωτη καταστροφή, οι κάτοικοι της Μάνδρας προσπαθούν ακόμα να επανέλθουν σε ρυθμούς κανονικότητας, με τα αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή να βρίσκονται σε εξέλιξη και να αναμένεται να ολοκληρωθούν προς τα τέλη της Άνοιξης του 2019.

Όαση σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση αποτελούν τα παιδιά, τα οποία έχουν πάντα έναν υπέροχο τρόπο να βλέπουν τα πράγματα και να στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας, ακόμα και για τον πόλεμο.

Αυτή ήταν και η θεματική ενότητα της πέμπτης τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας, η οποία δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Αντίστροφη Μέτρηση» ώστε να συμμετέχει στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Δεκαπέντε παιδιά μας δείχνουν τι θα ήταν ο πόλεμος αν ήταν ρούχο, γεύση, γκριμάτσα, φρούτο, συμπεριφορά και πολλά ακόμα, για να μας αποδείξουν πως με το να αλλάξουμε απλά τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, μπορούμε να φέρουμε την ουσιαστική αλλαγή στον κόσμο. Η σκηνοθεσία και η σύνθεση της μουσικής είναι του δασκάλου, Τζεδάκη Γιάννη, ενώ την ιδέα του σεναρίου βρήκε όλο το τμήμα.

Το συγκινητικό βίντεο είναι αφιερωμένο στα θύματα της καταστροφικής πλημμύρας που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2017 στη Μάνδρα Αττικής και σε όλους εκείνους που προσέφεραν τη βοήθειά τους.

“Αντίστροφη Μέτρηση”