Το χρονοδιάγραμμα των προαγωγικών εξετάσεων στα Λύκεια – Όσα πρέπει να ξέρουν οι μαθητές

Οδηγίες για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια της χώρας εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στα Λύκεια, όπου η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα ορίζεται η Παρασκευή 20η Μαΐου 2022, το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται στους/στις μαθητές/τριες τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Τι πρέπει να ξέρουν οι μαθητές Λυκείου

Ειδικά για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γενικών Λυκείων το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται έχει ως εξής:

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.

Παράλληλα προβλέπεται ειδική εξεταστική περίοδος κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους/τις μαθητές/τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου και για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο. με την έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, να πρέπει να γίνει μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στη Ρόδο: 30χρονος πήγε να πουλήσει γυμνές φωτογραφίες της κόρης και της ανιψιάς του σε… παιδίατρο

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής στους μαθητές αυτού του σχολείου!

Σπαραγμός για την 3χρονη Κατερίνα – “Το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο με 37 πυρετό κι έφτασε να έχει 42” λέει η γιαγιά της