Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής στους μαθητές αυτού του σχολείου!

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής στους μαθητές αυτού του σχολείου!

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου είναι ένα από τα πρόσωπα που το πανελλήνιο αγκάλιασε και στηρίζει σε κάθε της προσπάθεια καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή της άλλαξε πέφτοντας θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι.

Η συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του ΑLPHA ήταν μια κατάθεση ψυχής  και μια γενναιότητα καρδιάς καθώς επέστρεψε στον τόπο της τραγωδίας, το σημείο της επίθεσης,  έκανε «flashback» στη μοιραία εκείνη ημέρα και με όλη της τη δύναμη δήλωσε: «Γύρνα εκεί που έκλαψες, χαμογέλα και άλλαξε την ιστορία».

Μετά από 708 ημέρες και 11 χειρουργεία, η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρήκε τη δύναμη όχι μόνο να μιλήσει για το συμβάν και πώς αυτό άλλαξε την καθημερινότητά της, αλλά έδειξε και το πρόσωπό της, ένα πρόσωπο όμορφο. Έβγαλε τη μάσκα της και σύσσωμο το πανελλήνιο υποκλίθηκε στο κουράγιο που επέδειξε και άκουσε με πολλή προσοχή όσα θέλησε να μοιραστεί μαζί του μέσα από την προσωπική της ιστορία.

Η ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου έγινε μάθημα σε Δημοτικό Σχολείο

Η Ράνια Κουκλή είναι ένα πρότυπο δασκάλας που καθημερινά αποδεικνύει πόσο πολύ αγαπά τη δουλειά της και τα παιδιά. Ο τρόπος, με τον οποίο διδάσκει στην τάξη (και όχι μόνο) κάνουν το μάθημα μία ευχάριστη διαδικασία για τα παιδιά, που και διασκεδάζουν και μαθαίνουν.

Σήμερα οι μαθητές της, στο ΣΤ2 του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, παρακολούθησαν αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ιωάννας και τα όσα διδάχθηκαν μέσα από τα λόγια της είναι σημαντικά. Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Ιnfokids.gr η δασκάλαΠαρακολουθήσαμε αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ιωάννας και ανά διαστήματα, κάναμε παύση και συζητούσαμε.

Κυριάρχησε η διαφορετικότητα, η ανοχή και η κατανόηση. Σταθήκαμε στη δύναμη ψυχής της Ιωάννας που μέσα από τη χειρότερη εμπειρία της, τον πόνο και τη μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά της είναι τόσο ήρεμη, σταθερή με βλέμμα γλυκό και καθαρό.”

“Αν η λέξη δύναμη είχε όνομα, θα λεγόταν σίγουρα Ιωάννα! “

Οι μαθητές άκουσαν με προσοχή την εξομολόγηση της Ιωάννας και κατάλαβαν πως η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν. Η καρδιά, η ψυχή, η γενναιότητα, το σθένος και η θέληση για ζωή είναι η κινητήριος δύναμη για τα πάντα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η δασκάλα κα Ράνια Κουκλή ” Η στάση ζωής της Ιωάννας πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία μας. Ίσως στο μάθημα της Φυσικής, στην ενότητα με τις δυνάμεις, για την ακρίβεια της ήρεμης υπερδύναμης! Σε ευχαριστούμε @paliospirou.joanna !”

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Στις ταξεις

Χαιρόμαστε να αναδεικνύουμε μέσα από τη στήλη του Infokids.gr τους δασκάλους και τις εκπαιδευτικές δράσεις που πηγαίνουν την εκπαίδευση των παιδιών ένα βήμα παραπέρα. Τα σχόλεια μας έχουν ανάγκη από δασκάλους όπως η Ράνια που επιστρατεύουν όλη τους την διάθεση και την εφευρετικότητα για να βρουν τρόπους να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές του σπουδαίες γνώσεις ζωής και δεξιότητες που θα τους ακολουθούν για μια ζωή.

Διαβάστε επίσης:

“Βόμβα” για την κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα – Βρέθηκε η προέλευσή της – Τα 2 σενάρια που εξετάζονται

Με ροζ μπαλόνια και κουφέτα το τελευταίο “αντίο” στην 3χρονη Κατερίνα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Ξηρόμερο

Καρκινοπαθής που είχε χάσει την περίοδό της κατάφερε να γεννήσει φυσιολογικά