“Βόμβα” για την κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα – Βρέθηκε η προέλευσή της – Τα 2 σενάρια που εξετάζονται

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, το οποίο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα όλες τις εξελίξεις.

“Βόμβα” για την κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Όπως έγινε γνωστό χθες στο επίκεντρο της έρευνας για την κεταμίνη που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα και η οποία οδήγησε στον θάνατό της τέθηκε το ζήτημα για την χημική ανάλυση της εν λόγω ουσίας προκειμένου να  να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την ενδονοσοκομειακή κεταμίνη ή αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς.

Η ταυτότητα της κεταμίνης θα λύσει το μυστήριο της πορείας της. Αν πρόκειται για κεταμίνη που πωλείται παράνομα, τότε καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης που επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς.

Όπως επεσήμανε στο Star η καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, η παράνομη κεταμίνη είναι συνήθως αναμεμειγμένη είτε με διεγερτικά, είτε με καφεϊνη.

Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη η ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Όπως αποκάλυψε το Star η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι «καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη». Συγκεκριμένα, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι η ουσία που χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα είναι καθαρή κεταμίνη φαρμακευτικής προέλευσης, χωρίς παραφαρμακευτικά ή παρασυστατικά στοιχεία.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, πως δεν πρόκειται για την κεταμίνη που υπάρχει σε σκόνη στη μαύρη αγορά και διαλύεται σε νερό, την οποία χρησιμοποιούν συχνά οι τοξικομανείς.

Συνεπώς, το άτομο που χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, τότε την προμηθεύτηκε μέσα από τους χώρους του νοσοκομείου.

ECDC: Πάνω από 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά

Τα 2 σενάρια που εξετάζονται

Ουσιαστικά λοιπόν τα σενάρια αυτή τη στιγμή είναι δύο: εφόσον αυτός που προμήθευσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα τη βρήκε στη μαύρη αγορά, θα έπρεπε να έχει δηλωθεί η απώλεια της νωρίτερα από κάποιο νοσοκομείο ή φαρμακαποθήκη.

Σε διαφορετική περίπτωση η κεταμίνη έχει βρεθεί και δοθεί στον δράστη μέσα από το νοσοκομειακό περιβάλλον, πράγμα το οποίο θα δώσει νέα πτυχή στην πολύκροτη υπόθεση και θα γεννήσει πολλά νέα ερωτήματα

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Σε τραγική κατάσταση άλλες 4 παιδικές χαρές – Επικίνδυνες για τα παιδιά (εικόνες+video)

Η «κοπάνα» από το μάθημα αποκάλυψε μία συγκλονιστική μάχη ενός παιδιού με την κατάθλιψη

Το παρασκήνιο του θανάτου της Ίριδας “δείχνει” νέες συλλήψεις – Η αντίδραση Δασκαλάκη για τις εικόνες ασφυξίας του μωρού