«Όπου φύγει φύΓη»: Πρωτιά για το ταινιάκι του 1ου Ειδικού Δημ. Σχολείου Αγίου Δημητρίου (vid)

«Όπου φύγει φύΓη»: Πρωτιά για το ταινιάκι του 1ου Ειδικού Δημ. Σχολείου Αγίου Δημητρίου

Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής απέσπασε το 1ο Ειδικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αττικής στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Το ευφάνταστο ταινιάκι διάρκειας περίπου 10 λεπτών, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές του σχολείου κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των  κριτικών, που το επέλεξαν ανάμεσα σε 125 συμμετοχές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μέσα από το ταινιάκι τους οι μαθητές μας «έριξαν» από το Διάστημα και μας ταξίδεψαν στις 5 ηπείρους της Γης, μέσα από την Αίγυπτο, την Κένυα, την Κίνα, την Αυστραλία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Ανταρκτική.

Το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφουν οι δασκάλες Κεχρά Ερασμία και Βάσια Βελλή, με βοηθούς τις Μαρία Πορή και Μαρίνα Χρυσικού, ενώ πρωταγωνιστούν μαθητές του σχολείου.

Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Για να δείτε το υπέροχο ταινιάκι των μαθητών πατήστε εδώ
Διαβάστε επίσης:

Η «κοπάνα» από το μάθημα αποκάλυψε μία συγκλονιστική μάχη ενός παιδιού με την κατάθλιψη

Το παρασκήνιο του θανάτου της Ίριδας “δείχνει” νέες συλλήψεις – Η αντίδραση Δασκαλάκη για τις εικόνες ασφυξίας του μωρού

“Βόμβα” για την κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα – Βρέθηκε η προέλευσή της – Τα 2 σενάρια που εξετάζονται