Τουρνουά μπάσκετ Αλέξανδρος 2019 για την ενίσχυση του Συλλόγου Φλόγα (20/9)

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος θα αναρωτηθείτε οι περισσότεροι και εύλογα.

Ο Αλέξανδρος, λοιπόν, γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2004.

Μεγάλωνε σε μια ευτυχισμένη οικογένεια, γεμάτη αγάπη, όταν ξαφνικά, στα 6 του χρόνια, μαθητής Νηπιαγωγείου, άρχισε να παραπονιέται ότι πονά το πόδι του, τόσο που ξυπνούσε από τον πόνο μέσα στη νύχτα.

Η πρώτη διάγνωση ήρθε λίγες μέρες μετά: Νεοπλασία στα οστά.

Τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του πολέμησαν με νύχια και με δόντια. Η κατάσταση έδειξε να βελτιώνεται, όμως ο καρκίνος επέστρεφε ξανά και ξανά.

Χειρουργεία, χημειοθεραπείες, ταξίδια στο εξωτερικό για θεραπείες… Πέντε χρόνια μετά ο Αλέξανδρος έχασε τα πόδια του. Λάτρευε το μπάσκετ, όμως ήταν αδύνατον να παίξει πια.

Εμείς τον γνωρίσαμε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017, μέσω της μαμάς του της Ματίνας, η οποία είναι αυτό που λέμε «σπουδαίος άνθρωπος», μια πραγματική ηρωίδα –όποιος την γνωρίζει το ξέρει.

Και λίγες μέρες μετά τον χάσαμε. Δεν χάσαμε, όμως, όλα τα σημαντικά που άφησε πίσω του: Την αγάπη του για τα υπόλοιπα παιδιά που έδιναν τον δικό τους αγώνα με το «θηρίο» και την διαρκή στήριξή του σε αυτά. Για αυτούς τους μικρούς μαχητές, λοιπόν, ο Αλέξανδρος έφτιαχνε με τα χεράκια του κονκάρδες, μπρελόκ και μαγνητάκια πάνω στα οποία κολλούσε μια ζωγραφιά του, με το μήνυμα: “ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ – ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ”.

Το μήνυμα αυτό έγινε λίγους μήνες μετά το όνομα της ομάδας που δημιούργησε η μαμά του, η Ματίνα: «Θα Ξαναβγεί ο Ήλιος» Αλέξανδρος, η οποία διακατέχεται από την ίδια αγάπη για τα παιδιά, από το ίδιο πάθος να τα βοηθήσει να δουν τον ήλιο. Και το αποδεικνύει έμπρακτα με δράσεις προσφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Η επόμενη από αυτές, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 17:00, στη Χαλκίδα, στο ΔΑΚ «Μελίνα Μερκούρη». Τη μέρα που ο Αλέξανδρος θα γιόρταζε τα γενέθλιά του, η ομάδα «Θα Ξαναβγεί ο Ήλιος» Αλέξανδρος, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», το Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» και με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει φιλανθρωπικούς αγώνες Μπάσκετ με την συμμετοχή ακαδημιών καλαθοσφαίρισης από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων. Στους αγώνες θα συμμετέχουν αθλητές από τρεις κατηγορίες (Παίδες, Παμπαίδες και Κορασίδες) τοπικών ομάδων, ενώ μεγάλη έκπληξη στο τουρνουά θα είναι και η συμμετοχή νεαρών αθλητών του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Αλέξανδρου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα». Μάλιστα, όποιος συνεισφέρει στην Φλόγα θα παίρνει σαν επιβράβευση την όμορφη κονκάρδα του Αλέξανδρου, με το εμψυχωτικό του μήνυμα!

Παράλληλα με τους αγώνες και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που γιορτάζεται το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, το «Χάρισε Ζωή» με την εκπρόσωπό του κα Μ. Κώστογλου θα ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με το πώς μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Στη μνήμη του Αλέξανδρου, λοιπόν, αλλά και για τον αγώνα παιδιών σαν τον Αλέξανδρο που μάχονται σε όλη την Ελλάδα και ελπίζουν σε ένα συμβατό μόσχευμα μυελού των οστών για να σωθούν, το απόγευμα της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου, δίνουμε ραντεβού στη Χαλκίδα, στο ΔΑΚ «Μελίνα Μερκούρη».