8χρονη πέθανε αφού ήπιε βραστό νερό με καλαμάκι κατόπιν πρόκλησης του ξαδέρφου της από βίντεο στο YouTube

Ένα 8χρονο κορίτσι από το Boynton Beach πέθανε πέντε μήνες αφότου ήπιε βραστό νερό με καλαμάκι έπειτα από πρόκληση.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Η μικρούλα Ki’ari Pope βρισκόταν μαζί με τον ξάδερφό της στο σπίτι όταν αφού παρακολούθησαν στο Youtube ένα βίντεο στο οποίο κάποιος εμφανιζόταν να πίνει βραστό νερό με καλαμάκι, ο τελευταίος την προκάλεσε να κάνει το ίδιο.

Το κοριτσάκι αποδέχτηκε την πρόσκληση με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο στόμα και το λαιμό και να μεταφερθεί στα επείγοντα. Εκεί η άτυχη 8χρονη υπεβλήθη σε επέμβαση στον αεραγωγό αλλά και σε τραχειοτομή.

Εντούτοις, ο τραυματισμός της ήταν τόσο σοβαρός που της προκάλεσε μόνιμα αναπνευστικά προβλήματα και κώφωση. Την περασμένη Κυριακή ωστόσο, η μικρή Ki’ari παραπονέθηκε στον σύντροφο της μητέρας της πως δυσκολευόταν να αναπνεύσει και εκείνος κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, αλλά το κοριτσάκι εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές ερεύνησαν τις συνθήκες του ατυχήματος καθώς και άλλες 9 καταγγελίες περί κακοποίησης ή αμέλειας με τις οποίες συνδέεται το κοριτσάκι από την ημέρα της γέννησής του μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο χωρίς, ωστόσο, να απαγγείλουν κατηγορίες σε κάποιον κηδεμόνα ή συγγενή της.

Παρόλα αυτά, οι αρχές θα συνεχίσουν να ερευνούν την περίπτωση της μικρής Ki’ari, ενώ η σορός της 8χρονης θα εξεταστεί από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου.