Μαμάδες, 11 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε έναν μπαμπά

Τα τελευταία χρόνια, οι μπαμπάδες εμπλέκονται ενεργά στην ανατροφή και φροντίδα των παιδιών. Μάλιστα φροντίζουν να «χτίσουν» μια ειλικρινή και ουσιαστική σχέση με το παιδί τους από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα αναλάβουν τα πατρικά τους καθήκοντα.

Κι όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους να δείξουν ότι και οι μπαμπάδες τα καταφέρνουν με τα παιδιά και δεν πρόκειται σαφώς για ένα προνόμιο των μαμάδων εντούτοις δεν είναι λίγες οι φορές που μια φράση των μαμάδων τους βγάζει εκτός εαυτού και ακυρώνει την όποια φιλότιμη προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στο πατρικό τους ρόλο.

Σε συνέχεια της ανάρτησής μας με τις φράσεις που δεν πρέπει να πει ένας μπαμπάς στη μαμά αυτή τη φορά κάνουμε την ανατροπή και παρουσιάζουμε τις φράσεις που δεν πρέπει να πει μια μαμά στο μπαμπά. 

Το Infokids.gr τις συγκέντρωσε και σας τις παρουσιάζει ως εξής:

1 “Μην αισθάνεσαι άσχημα που δουλεύεις και έχασες τα πρώτα του βήματα”
Ακριβώς όπως οι εργαζόμενες μητέρες έτσι και οι εργαζόμενοι μπαμπάδες πρέπει να εξισορροπήσουν τον χρόνο της οικογένειας με το χρόνο γραφείου και δεν χρειάζεται να τους υπενθυμίσουμε ότι ίσως χάνουν σημαντικά αναπτυξιακά ορόσημα στη ζωή του παιδιού.

2 “Μπράβο σου που κάνεις babysitting στο παιδί μας”

Οι μπαμπάδες δεν κάνουν καταναγκαστικά babysitting στο παιδί ούτε είναι λόγος να του δίνετε συνεχώς εύσημα για αυτή του την ενασχόληση με το παιδί. Όπως φαντάζει λογικά για μια μαμά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και στην περίπτωση του μπαμπά.

3.”Να δω πώς θα τα βγάλεις πέρα με το παιδί αν καμιά μέρα χρειαστεί να λείψω”

Μπορεί να θεωρείτε ότι η παρουσία σας είναι απαραίτητη ώστε ο μπαμπάς να καταφέρει να ανταποκριθεί στα πατρικά του καθήκοντα όμως πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα καταφέρει να φέρει επιτυχώς κάθε αποστολή που θα του θέσετε σε περίπτωση απουσίας σας.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy