Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη για τον ξαφνικό χαμό 12χρονου

Μια τραγική είδηση ήρθε πριν από λίγα λεπτά από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ένας 12χρονος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αγόρι πνίγηκε λίγο πριν τις 4:30 το ξημέρωμα τρώγοντας λουκάνικο. Το λουκάνικο του στάθηκε στο λαιμό, το παιδί ένιωσε δυσφορία και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Οι γονείς του, που αρχικά βρήκαν το παιδί ζωντανό, κάλεσαν το ΕΚΑΒ και αυτό μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Στην αρχή επανήλθε, λίγες ώρες αργότερα, όμως, η καρδιά του δεν άντεξε και ξεψύχησε.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν το αγόρι αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Tι δήλωσε η διοικήτρια του Ιπποκρατείου

Το αγόρι κατέληξε, όπως όλα δείχνουν, από ανακοπή καρδιάς, παρά το ότι διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν τεράστιες να το κρατήσουν στη ζωή.

“Έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ο γιατρός δε, ήταν εξειδικευμένος” ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, για την κλήση που δέχθηκε το ΕΚΑΒ από τους γονείς του παιδιού. “Η ανάταξη του παιδιού άρχισε από το σπίτι, έγινε μια τεράστια και συνεχής προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή”, τόνισε η διοικήτρια του Ιπποκρατείου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο δωδεκάχρονος κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, η οποία προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Η ανακοίνωση του Ιπποκρατείου:

«Σας ενημερώνουμε ότι, κατά την γενική εφημερία του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, στις 31 Μαρτίου 2019, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Παιδιατρικής του Νοσοκομείου, αγόρι ηλικίας 12 χρόνων, με αρχικά Χ.Ν. Το αγόρι διακομίσθηκε με μονάδα και συνοδεία ιατρού του ΕΚΑΒ, στις 5.36 π.μ., διασωληνωμένο.

Λόγω ασυστολίας έγινε έναρξη πρωτοκόλλου εξειδικευμένης καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για πλέον των 40 min (είχε προηγηθεί αναζωογόνηση και από τη μονάδα του ΕΚΑΒ στην οικία και στο ασθενοφόρο, για πλέον της μίας ώρας).

Από την ώρα άφιξης της μονάδας του ΕΚΑΒ στην οικία του παιδιού έως και την άφιξή του στο νοσοκομείο, παρέμεινε μυδριασμένο, χωρίς σφύξεις και αναπνοές. Παρά την εξειδικευμένη και στοχευμένη ανάνηψη που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, δεν ανέκτησε ρυθμό και κατέληξε περί τις 6.27 π.μ.».