Γιατί οι θείες είναι τόσο σημαντικές στη ζωή των παιδιών

Είναι μια φίλη πιστή που διασκεδάζει με τα παιδιά και τα στηρίζει πολύ. Η θεία είναι από τα πιο σημαίνοντα πρόσωπα για κάθε παιδί, ενώ ο ρόλος της είναι εξίσου κομβικός με εκείνον των παππούδων και των γιαγιάδων.

Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο δεσμό αίματος  που τη συνδέει με τα ανίψια της, αλλά και στην προσπάθεια που αυτή κάνει για να είναι μέρος της ζωής τους.

Οι καλές οικογενειακές σχέσεις είναι κάτι που όλοι εκτιμούμε και ο ρόλος της θείας είναι αναντικατάστατος.

Διαβάστε παρακάτω γιατί…

Η θεία – babysitter

Η θεία είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που γνωρίζει ένα παιδί από την πρώτη στιγμή που γεννιέται, ενώ συχνά παίζει και τον ρόλο της babysitter αργότερα στη ζωή του. Ξέρει τις συνήθειές του, τις παραξενιές του, τα ενδιαφέροντά του και συμμετέχει στην ανατροφή του.

Υπάρχει καλύτερο άτομο για να εμπιστευτεί ένας γονιός για τη φροντίδα του παιδιού του; Οι θείες, οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν τα αδέρφια ή τα παιδιά τους, αλλά οι θείες έχουν περισσότερες αντοχές και αυτό τους επιτρέπει να ασχολούνται ενδελεχώς με τα παιδιά. Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, διαβάζουν, διασκεδάζουν και έχουν πάντα όρεξη για… μικρές σκανταλιές!

Η θεία – φίλη

Οι θείες, συνήθως, είναι ενήλικα άτομα, πράγμα που δεν τις αποτρέπει, όμως, από το να γίνονται φίλες με τα ανίψια τους. Το γεγονός ότι δεν είναι γονείς του παιδιού τους επιτρέπει να επικοινωνούν καλύτερα μαζί του, χωρίς να χάνεται η αίσθηση του σεβασμού. Παράλληλα, όταν η θεία αντιμετωπίζει το παιδί ως φίλο ή φίλη είναι πιο εύκολο οι δυο τους να περάσουν καλά και να δημιουργήσουν όμορφες και χαρούμενες αναμνήσεις.

Η θεία – ψυχολόγος

Πολλές φορές τα παιδιά δυσκολεύονται να μιλήσουν στους γονείς τους για όσα τα απασχολούν. Ο αμέσως επόμενος άνθρωπος που εμπιστεύονται πολύ και νιώθουν άνετα να εκμυστηρευτούν τους προβληματισμούς τους δεν είναι άλλος από… τη θεία τους! Εκείνη στηρίζει το παιδί, το βοηθά και σε συνεννόηση (κρυφή, συνήθως) με τους γονείς καθοδηγεί τα παιδιά προς τις λύσεις των προβλημάτων τους.

Η θεία – παραμυθού

Είναι απίστευτο το πόσες ιστορίες μπορεί μια θεία να σκαρφιστεί για να περάσει καλά με το ανίψι της. Πέρα από τα παραμύθια και τις φανταστικές ιστορίες η θεία γνωρίζει πολύ καλά τους γονείς του παιδιού και μπορεί να μιλήσει στα παιδιά για την παιδική ηλικία τους, τα παιχνίδια που έπαιζαν και τις σκανταλιές που έκαναν. Επιτρέπει με αυτόν τον τρόπο στα παιδιά να δουν με άλλα μάτια τους γονείς του και να τα βοηθήσουν να τους καταλάβουν περισσότερο.

Η θεία – μαμά

Η θεία που έχει και δικά της παιδιά πέρα από φίλη, παραμυθού, ψυχολόγος και babysitter παρέχει στα ανίψια της φίλους, συμπαίκτες, συμμαθητές… ξαδέρφια. Τα ανίψια και τα παιδιά της περνούν χρόνο μαζί, γίνονται φίλοι και συνεργάτες σε παιχνίδια και χτίζουν αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή.

Ο ρόλος μιας θείας στη ζωή του παιδιού είναι αξεπέραστος! Η θεία είναι σημαντική, είναι μέλος της οικογένειας, βρίσκεται πάντα δίπλα στα ανίψια της και τα στηρίζει. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι η θεία αγαπά τα ανίψια της σαν δικά της παιδιά…