Τραχανόπιτα

Οι πίτες αποτελούν σήμα κατατεθέν της ελληνικής γαστρονομίας και είναι καλό να τις σερβίρουμε στο οικογενειακό τραπέζι.  Η τραχανόπιτα είναι μία πίτα πολύ γευστική και θρεπτική, ιδανική για τα κρύα βράδια της εποχής αλλά και ιδανικό σνακ για το κολατσιό στο σχολείο.

Υλικά:

220 γρ. τραχανά γλυκό
2 μέτριες πατάτες βρασμένες χωρίς τη φλούδα τους και λιωμένες με ένα πιρούνι
130 γρ. τυρί φέτα
600 γρ γάλα πλήρες
2 αυγά
80 γρ. λάδι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι επιπλέον ανάλογα με το τυρί


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι. Θέλουμε να πάρουμε ένα χυλό κάτι ανάμεσα σε κρέμα γάλακτος και γιαούρτι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι .Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας. Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Σπανακοτυροπιτάκια με κοτόπουλο

5 συνταγές για ζυμαρικά με λαχανικά που θα λατρέψουν ακόμα και τα πιο δύσκολα με το φαγητό παιδιά

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, το σνακ του μικρού μαθητή