Τρουφάκια με τσουρέκι

Το πασχαλινό τραπέζι μάς γέμισε με πολλά καλούδια που είναι κρίμα να τα πετάξουμε στα σκουπίδια. Εμείς λοιπόν επειδή ξαφνικά βρεθήκαμε με δυο τσουρέκια αποφασίσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως πρώτη ύλη για να φτιάξουμε υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια! Μπείτε στη κουζίνα παρέα με τα παιδιά και απολαύστε δημιουργικές δραστηριότητες τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά!

Υλικά

400 γρ. τριμμένο τσουρέκι
100 γρ. κουβερτούρα και 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος για να ετοιμάσουμε γέμιση γκανάζ
100 γρ. κουβερτούρα και 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. καρύδια για το εσωτερικό
2 φλ. αλεσμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

Σ΄ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και αφού το αποσύρουμε από την εστία, ρίχνουμε μέσα τις σοκολάτες για να ετοιμάσουμε την γκανάζ. Δηλαδή τα πρώτα 100 συν 100 γρ. κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος μαζί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αν υπάρχουν σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά.

Ρίχνουμε την γκανάζ στο τριμμένο τσουρέκι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρύδι. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα για να σφίξει.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Λιώνουμε την δεύτερη δόση από τις σοκολάτες, 100 συν 100 γρ. κουβερτούρας και σοκολάτας γάλακτος μαζί. Βουτάμε μέσα τα τρουφάκια για να καλυφτούν με την σοκολάτα.