Τσολιά: “Τα σχολεία στην Αττική έκλεισαν για να περιοριστούν οι μετακινήσεις”

Τα σχολεία στην Αττική από σήμερα είναι κλειστά λόγω της επιβολής του lockdown και οι μαθητές επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Μαρία Τσολιά, σε σημερινές της δηλώσεις στο MEGA, αναφέρθηκε στο κλείσιμο των σχολείων και τους κινδύνους που είχαν τα παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο τις προυηγούμενες ημέρες

«Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό. Κάναμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία» σημείωσε η κυρία Τσολιά μιλώντας στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, προσθέτοντας: «Ξέρουμε πόσο σοβαρές είναι οι συνέπειες για παιδιά και οικογένειες, όμως η επιδημιολογία επιβάλλει αυτό το μέτρο, γιατί έχουμε μεγάλη αύξηση των περιστατικών και των νοσηλειών, ενώ αναμένεται αύξηση των κλινών ΜΕΘ Covid».

«Ό,τι συμβαίνει στην κοινότητα, αντανακλά και στα σχολεία. Στα σχολεία συνήθως η μόλυνση έρχεται απέξω. Δεν κλείνουν τα σχολεία γιατί έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία, αλλά γιατί επιβάλλεται γενικός περιορισμός για να μειωθούν οι δραστηριότητες» πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, συμπληρώνοντας πως οι γονείς με τις άδειες ειδικού σκοπού θα μπορέσουν να παραμείνουν στο σπίτι και να εργαστούν με τηλεργασία, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις του πληθυσμού.

Θα κλείσουν και τα σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Παράλληλα, η κυρία Τσολιά αναφέρθηκε στη βρετανική μετάλλαξη και την αυξημένη μεταδοτικότητά της, σημειώνοντας ότι η αύξηση υπολογίζεται σε περίπου 30%, ενώ τόνισε πως υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, είναι πιθανό» συμπλήρωσε.