Β. Κοντοζαμάνης: “Οι επόμενες μάσκες θα είναι οι σωστές”

Αναφορικά με την απόδοση της μάσκας ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών Υγείας, ότι “η μάσκα έχει αποδόσει, αλλά θέλουμε μεγαλύτερη επιδημιολογική συρρίκνωση. Σε βάθος χρόνου αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό θα είναι χειρότερα τα πράγματα. Τονίζω και πάλι να φτιάξουμε “φούσκες”, μέχρι να έρθουν τα εμβόλια που είναι η λύση”.

“Ό,τι γίνεται είναι με βάση τα δεδομένα και με κριτήρια που αξιολογούνται καθημερινά. Προφανώς ακούγονται πολλά, αλλά από την πρώτη στιγμή έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική και με αυτή πορευόμαστε”, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

“Πάρα πολύ καλά πήγε η έναρξη της χρονιάς” είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. “Πράγματι υπήρξε πρόβλημα με τη μάσκα. Το μέγεθος βασίζεται σε παγκόσμια πρότυπα. Οι προδιαγραφές θα παραμείνουν οι ίδιες, αλλά οι επόμενες μάσκες θα είναι σωστές”

“Εκταταμένη συζήτηση έγινε το θέμα των μασκων”, είπε ο κ. Μαγιορκίνης. “Η επιτροπή συνέκρινε τις διαστάσεις που έχουν εγκριθεί από το αμερικανικό CDC”
. Διευκρινίστηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να δωθούν οι διαστάσεις από πριν, για την καλύτερη συρραφή.

Ποια είναι διαδικασία πριν φτάσει στους μαθητές;

Σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκαν μέχρι να φτάσουν οι μάσκες στους μαθητές:

“Την ευθύνη των διαδικασιών την είχε η ΚΕΔΕ. Φορέας διενέργειας ήταν η ΚΕΔΕ. Το Υπουργείο Υγείας διαβίβασε τις διαστάσεις στην αρμόδια υπηρεσία για τις μάσκες”, είπε συγκεκριμένα ο κ. Κοντοζαμάνης.