Νίκος Χαρδαλιάς: “Τα μέτρα κρίνονται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων”

Ξεκινήσε πριν από λίγο η καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Όπως είχε γίνει γνωστό με Δελτίο Τύπου, στη συνέντευξη θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα μέτρα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μέτρα αφορούν, κυρίως, την Αττική όπου ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε ότι τίθενται σε εφαρμογή με σκοπό και την εύρυθμη λειτουργία και των σχολικών μονάδων.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς χώρους έκανε συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ανακοινωσε ότι σε όλες τις συναυλίες τίθεται όριο πληρότητας 50%, καθιστοί με χρήση μάσκας. Στα καταστήματα με ζωντανή μουσική και κέντρα διασκέδασης το Όριο πληρότητας είναι το 60% με χρήση μάσκας σε θέατρα και σίνεμα. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εργασίας, ενώ ανακοίνωσε και το ανώτατο όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι και για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, παραμένει το όριο των 50 ατόμων.

Για τα τοπικά lockdown είπε ότι δεν υπάρχουν πρωτόκολλα για κάτι τέτοιο. Η έννοια των μέτρων σε μητροπολιτικά κέντρα έχει νόημα σε μεγαλύτερο εύρος, όπως η περιφέρεια.

Για να βγούμε και τώρα νικητές χρειάζεται να δείχνουμε επιμονή, υπομονή και αποφασιστικότητα, είπε στο τέλος.