Βίντεο σοκ: Φυσικοθεραπευτής χτυπά βάναυσα αυτιστικό παιδί – Εικόνες ντροπής σε κέντρο της Αττικής

Βίντεο σοκ: Φυσικοθεραπευτής χτυπά βάναυσα αυτιστικό παιδί - Εικόνες ντροπής σε κέντρο της Αττικής

Σάλος έχει ξεσπάσει με τη δημοσιοποίηση ενός video που αποτυπώνεται η άγρια κακοποίηση ενός παιδιού μέσα σε Κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική.

Φυσικοθεραπευτής κλωτσά αυτιστικό παιδί

Όπως φαίνεται στο απόσπασμα από κάμερα ασφαλείας που έδωσε στη δημοσιότητα το ethnos.gr, ένας φυσικοθεραπευτής ο οποίος εργαζόταν στο συγκεκριμένο Κέντρο κλώτσησε με δύναμη στο πρόσωπο ένα ανήλικο αγοράκι, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά έπαιζαν στον χώρο.

Μάλιστα, οι εργαζόμενες εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν μπροστά παρέμειναν ατάραχες και καμία δεν επενέβη στην αποτρόπαια πράξη. Το παιδί σωριάστηκε κάτω και στη συνέχεια ο ίδιος διακρίνεται να τον σέρνει. Καμία από τις εκπαιδευτικούς δεν προσπάθησε να τον σταματήσει, ενώ μια από τις δύο φαίνεται να τον πλησιάζει λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Ο φυσικοθεραπευτής δεν έχει υποστεί καμία συνέπεια για τις πράξεις του

Το περιστατικό όπως αναφέρει το ρεπορτάζ σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2019, ενώ η διευθύντρια επιβεβαίωσε το περιστατικό. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr μετά από το περιστατικό ο φυσικοθεραπευτής αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του. Η ίδια μάλιστα κατήγγειλε την πράξη του στις αρχές 18 μήνες μετά, όταν έμαθε ότι ο συγκεκριμένος έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο εξακολουθεί να είναι μέχρι αυτή την ώρα μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και να εργάζεται.

Μάλιστα, ζητήθηκε από τη διευθύντρια να τοποθετηθεί δημόσια για το περιστατικό και τα όσα γνωρίζει, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το εν λόγω Κέντρο δε βρίσκεται στα μητρώα του υπουργείου Εργασίας, μην έχοντας  κάνει αίτηση για να αποκτήσει σχετικό πιστοποιητικό ενώ δεν έχει επίσης κάποια σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό παιδιού από φυσικοθεραπευτή

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων μετά από εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων ύστερα από καταγγελία. Στο πλαίσιο της έρευνας, που εποπτεύει η αρμόδια εισαγγελέας Ανηλίκων, θα εξακριβωθεί ποια αδικήματα έχουν τελεστεί.

Σοκάρει το video