6 εξαιρετικά παιδικά βιβλία για να γνωρίσουν τα παιδιά από νωρίς τα κατορθώματα των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 6 παιδικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε στο παιδί σας για να του μιλήσετε για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και για να του δώσετε την ευκαιρία να γνωρίσει ένα σπουδαίο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας μέσω της παιδικής λογοτεχνίας.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 – 1824 είναι το πρώτο μέρος του Ελληνικού αγώνα της ανεξαρτησίας (1821-1832), που διεξήγαγε ο υπόδουλος ελληνισμός ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία και που κατέληξε στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους από την Πύλη, με την συνθήκη του Μαΐου του 1832.

Πρόκειται για καλογραμμένα και άκρως αξιόλογα βιβλία τόσο ως προς την εικονογράφηση όσο και προς το περιεχόμενο που σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα για την βιβλιοθήκη του παιδιού σας!

“Γαλανόλευκη σημαία”

Ένα παραμύθι και εκατό ιστορίες. Στα πολύ παλιά τα χρόνια, υπήρχε μια χώρα που μετά από πολλούς αγώνες κατάφερε να αποκτήσει τη λευτεριά της. Θέλησε λοιπόν να φτιάξει την εθνική της σημαία. Πολλοί βάλθηκαν να κάνουν τη σημαία. Μια μικρή υφάντρα, έξυπνη και πολυτεχνίτισσα, σκέφτηκε: Αφού η σημαία θα ανεμίζει στο κοντάρι της, πρέπει το ύφασμα με το φύσημα του αγέρα να κάνει πτυχές. Να ’χει μια χάρη! Άρα, πρέπει το ύφασμα να ’ναι ανάλαφρο και μαλακό. Και τέτοιο ύφασμα είναι μόνο το μεταξωτό… Μια παρέα παιδιών μαθαίνει ένα παραμύθι και εκατό ιστορίες για τη γαλανόλευκη σημαία.

Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Ματούλα Τόλκα

Εκδόσεις: Λιβάνη

ISBN: 978-960-14-2263-3

Σελίδες: 54

Για παιδιά 5+

“Κωνσταντίνος Κανάρης”

Οι περιπέτειες του Κωνσταντίνου Κανάρη με χαριτωμένα και απλά στιχάκια, από τον Φίλιππο Μανδηλαρά, για να εντυπώνονται εύκολα στη μνήμη των παιδιών. Με τη φωτιά πολέμησε στη θάλασσα, στην καταιγίδα, μπουρλότο έβαλε στου εχθρού τη ναυαρχίδα. Το θάρρος του, την τόλμη, τον θαύμαζαν κι εκτιμούσαν, ως τα βαθιά γεράματα τον σέβονταν και τον τιμούσαν…. με χιουμοριστική και πολύχρωμη εικονογράφηση από τη Ναταλία Καπατσούλια.

Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Μανδηλαράς Φίλιππος

Εικονογράφος: Καπατσούλια Ναταλία

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

ISBN: 978-960-484-278-0

Σελίδες: 36

Για παιδιά 5+

“25η Μαρτίου, Διπλογιορτή για την Ελλάδα: Με αυτοκόλλητα”

Ο Ευαγγελισμός και ο Ελληνισμός σε ένα πολύχρωμο βιβλίο. Μέσα σε 40 σελίδες με ζωντανή εικονογράφηση παρουσιάζεται η ιστορία του Ευαγγελισμού και η ηρωική επανάσταση του Γένους μας με τρόπο ελκυστικό και παιχνιδιάρικο. Κάθε σελίδα και ένα παιχνίδι.

Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Μωραΐτου Πηνελόπη
Εκδότης: Ακρίτας
Σελίδες: 39
ISBN: 978-960-328-434-5

Για παιδιά 6+

“Τα Ελληνάκια”

Οι ανθρώπινες φιγούρες, τα καράβια, τα λουλούδια και τα πουλιά που κέντησαν και ύφαναν οι κοπελιές στα προικιά τους έγιναν ένα όμορφο παραμύθι.

Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Ευγενία Φακίνου

Εκδόσεις: Κέδρος

ISBN: 978-960-04-3500-9

Σελίδες:30

Για παιδιά 3+

“Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου”

Οι ήρωές μας γεννήθηκαν στο Μεσολόγγι

τη εποχή που ανθίζανε ολόγυρα οι λόγγοι.

Στην λιμνοθάλασσα βαρκούλες αρμενίζαν,

τα νέα του ξεσηκωμού παντού σκορπίζαν.

Οι περιπέτειες των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου με χαριτωμένα και απλά στιχάκια από τον Φίλιππο Μανδηλαρά, για να εντυπώνονται εύκολα στη μνήμη των παιδιών.
Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Μανδηλαράς Φίλιππος

Εικονογράφος: Καπατσούλια Ναταλία

Σελίδες: 36

ISBN: 978-960-569-012-0

Για παιδιά 5+

“Γεώργιος Καραϊσκάκης”

Απ’ των Αγράφων κίνησε τις πιο ψηλές κορφές, σιγά σιγά κατέκτησε λαγκάδια και πλαγιές. Τους Τούρκους τους κυνήγησε με θράσος και με θάρρος, στους τρόπους μόνο έλεγαν πως μοιάζει με κουρσάρος. Οι περιπέτειες του Γεώργιου Καραϊσκάκη με χαριτωμένα και απλά στιχάκια από τον Φίλιππο Μανδηλαρά, για να εντυπώνονται εύκολα στη μνήμη των παιδιών.
Θα το βρείτε εδώ
Συγγραφέας: Μανδηλαράς Φίλιππος

Εικονογράφος: Καπατσούλια Ναταλία

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

ISBN: 978-960-569-011-3

Σελίδες: 36

Για παιδιά 6+

Διαβάστε επίσης:

200 χρόνια 1821: Ένας διαδραστικός χάρτης για να γνωρίσουν τα παιδιά τις μεγάλες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης

Μάσκες στα σχολεία: Πότε θα τις πετάξουν τα παιδιά – Τι αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσιόδρας