Βοηθάμε τους πυρόπληκτους: Δείτε πού μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης

Βοηθάμε τους πυρόπληκτους: Δείτε πού μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης

Η αλληλεγγύη των Ελλήνων ξυπνά ξανά μπροστά σε μία ακόμα εθνική τραγωδία που δείχνει να μην έχει τέλος. Μπορεί “στα σπίτια να ξαναγίνουν”, όπως λέει ο πρωθυπουργός, όμως αυτή τη στιγμή εκατοντάδες Έλληνες θρηνούν τις περιουσίες τους, τα ζώα τους και βρίσκονται στο έλεος των συμπολιτών τους.

Τόσο ο Ερυθρός Σταυρός όσο και πολλοί Δήμοι της χώρας, αλλά και ομάδες πολιτών συγκεντρώνουν αυτή την ώρα είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους όλης της χώρας και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, όσοι από εμάς δεν βρισκόμαστε σε άμεσο κίνδυνο, είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε:

Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας τη κρισιμότητα της κατάστασης και τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει από τις μεγάλης έκτασης φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Β. Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, διευρύνει το κάλεσμα του στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους όλων των παραπάνω περιοχών.

Συγκεκριμένα, προχωρά στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Σημεία Συγκέντρωσης Τροφίμων: Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. ’στρους 111-113, Κολωνός

Τηλ: 210-5147300, Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Τηλ: 210-3609825.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30.

Συγκέντρωση ρούχων για τα θύματα στην Εύβοια από την Lifeguard Hellas

Η εθελοντική ομάδα της Σχολής Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas αναχωρεί αμεσα για την Εύβοια προκειμένου να συνδράμει σε κάθε ανάγκη. Εκτός των άλλων υπάρχει ανάγκη για ρούχα καθώς οι άνθρωποι απο τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα σπίτια τους, όλα τα υπάρχοντα τους και βρέθηκαν φιλοξενούμενοι σε ξενοδοχεία,φίλους κλπ.

Η συγκέντρωση γίνεται Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Συγγρου 180 & Ευαγγελιστρίας 6 Καλλιθεα , 08.00-10.00 κ 19.00-21.00.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δήμος Π. Φαλήρου

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Βόρειας Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας πραγματοποιεί ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σήμερα και αύριο. Δείτε εδώ τι είδη χρειάζονται.

Δήμος Αλίμου

Ο Δήμος Αλίμου συγκεντρώνει είδη άμεσης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Βαρυμπόμπης. Όσοι πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρουν είδη από τον κατάλογο που θα δείτε εδώ.

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συγκεντρώνει είδη άμεσης ανάγκης για τους πυρόπληκτους των περιοχών της Αττικής. Όσοι πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρουν είδη από τον κατάλογο που θα δείτε εδώ.

Δίκτυο Σαρωνικού

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Δίκτυο Σαρωνικού” συγκεντρώνει το Σάββατο 7/8, 11:30-14:00 είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο Λαγονήσι, Λ.Καλυβίων 165. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Επιχειρήσεις και Σύλλογοι σε περιοχές της Αττικής

Αγία Παρασκευή: Πυροφυλάκιο, οδός Νοσταλγίας στο τέλος του δρόμου, 6937191968
Αχαρνές: κτήριο Νέας Γενιάς, Κωνσταντίνου Κεντέρη 11, Ολυμπιακό Χωριό
Εξάρχεια: Κηπάκι Τσαμαδού, Τσαμαδού 15 – από τις 12 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.
Κέντρο Αθήνας: Yesterday’s Bread, Καλλιδρομίου 87-89 & Ιουστινιανού 2, 2108811233, 6942544297 – συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (επιδέσμους, pulvo, αλοιφές για εγκαύματα, νερά, χυμούς, ξηρά τροφή, τροφή για ζώα, γάντια κηπουρικής, φτυάρια και μάσκες).
Μαραθώνας: Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, 2294 067602 – συγκέντρωση μικρών μπουκαλιών νερού μέχρι 500ml το κάθε μπουκάλι, μικρών μπουκαλιών ισοτονικού ποτού μέχρι 500ml το κάθε μπουκάλι και ξηρά τροφή για ζώα.
Πέργαμος: Κέντρο Νεότητας Περγάμου και Τατοΐου (ανάγκη για πάγο, λεκάνες, ψυγεία, μάσκες ffp2 & ffp3, γάντια κηπουρικής, φτυάρια, τσουγκράνες, ζεμπίλια, μαύρες σακούλες)

 Πει.Φα.Συν μαζί με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου συγκεντρώνουν φάρμακα και τρόφιμα για τους πληγέντες. Οποίος επιθυμεί να συμμετάσχει στη βοήθεια μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ακόμα…

Δωρεάν ψυχολογική στήριξη στο 10306

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τη γραμμή 10306, δωρεάν, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, όπου ειδικευμένοι επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας θα βρίσκονται στη διάθεσή τους για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και περαιτέρω οδηγιών.