Αρχική Infokids Υγεία Βοηθήστε αποτελεσματικά το παιδί να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες που βλέπει στον ύπνο του

Βοηθήστε αποτελεσματικά το παιδί να αντιμετωπίσει τους εφιάλτες που βλέπει στον ύπνο του

Οι νυχτερινοί εφιάλτες είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται αρκετά συχνά στην παιδική ηλικία. Πρόκειται για άσχημα όνειρα, τα οποία συμβαίνουν συνήθως στο δεύτερο μισό της νύχτας, κατά τη διάρκεια του ενεργητικού ύπνου. Στην φάση αυτή ο εγκέφαλος των παιδιών επεξεργάζεται και αφομοιώνει όλες τις νέες πληροφορίες που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της μέρας, και οι εικόνες που σχηματίζονται μπορεί να είναι τόσο ζωντανές, ώστε να πυροδοτήσουν έντονα συναισθήματα και να αφυπνίσουν το παιδί.

Στην τυπική τους μορφή, το παιδί ξυπνάει τρομαγμένο, με έντονο αίσθημα εγκατάλειψης, εφίδρωση, ταχυκαρδία, αίσθημα πνιγμονής. Το όλο επεισόδιο διαρκεί 1-2 λεπτά, και την επόμενη μέρα το παιδί θυμάται το κακό όνειρο.

Πότε εμφανίζονται;

Δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια ηλικία αρχίζουν τα παιδιά να ονειρεύονται, οι εφιάλτες όμως εμφανίζονται συχνότερα μετά τον 3ο χρόνο ζωής όταν το παιδί μπορεί να περιγράψει με σχετική ευκολία ένα όνειρο, και σε ποσοστό 30% είναι τόσο έντονοι, ώστε να ανησυχούν τους γονείς.

Πού οφείλονται;

Επίσης, δεν είναι γνωστή η ακριβής αιτία που τους προκαλεί.

Οπωσδήποτε δεν αποτελούν ένδειξη συναισθηματικής διαταραχής, συχνά εμφανίζονται σε παιδιά με ζωηρή φαντασία και τις περισσότερες φορές συμβαίνουν χωρίς προφανή λόγο.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.