Βόλος: Μυστήριο με τον θάνατο της 18χρονης – Τι ψάχνουν οι γιατροί

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Αλμυρού Βόλου μετά την είδηση του θανάτου 18χρονης κοπέλας.

Το νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε την Τετάρτη στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από υψηλό πυρετό που είχε εμφανίσει αρχικά, ενώ στη συνέχεια έπεσε σε κώμα. Το αποτέλεσμα ήταν να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων και κυρίως οι εντατικολόγοι «έπεσαν» κυριολεκτικά πάνω της. Ξεκίνησαν ένας καταιγισμός εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστώσουν τι είχε η 18χρονη. Αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο αιμοτολογικού νοσήματος, το οποίο όμως μετά από εξειδικευμένες εξετάσεις αποκλείστηκε.

Στο μεταξύ η κοπέλα, θα πρέπει να σημειωθεί, πως είχε πολυοργανική ανεπάρκεια με σχεδόν όλα τα ζωτικά της όργανα να μην λειτουργούν. Οι γιατροί υποπτεύθηκαν το ενδεχόμενο μηνιγγίτιδας. Πήραν σχετικό δείγμα για να εξεταστεί για μηνιγγίτιδα, για ιούς, ακόμη και για λευχαιμία, ωστόσο οι εξετάσεις της ήταν όλες καθαρές.

Ιατροδικαστική έρευνα ζητούν οι γιατροί

Δυστυχώς, παρά τις πολλές προσπάθειες η 18χρονη κατέληξε την Κυριακή το πρωί και διατάχθηκε ιατροδικαστική έρευνα, μετά από αίτημα των γιατρών, προκειμένου να διερευνηθεί και να βρεθεί το ακριβές αίτιο του θανάτου της, που σκόρπισε θλίψη σε όλη την κοινωνία.

Σημειώνεται ότι η 18χρονη από τον Αλμυρό μεταφέρθηκε πριν τέσσερις ημέρες σε κατάσταση καταπληξίας στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπως αναφέρει το τοπικό site. Η καταπληξία είχε ως αποτέλεσμα την ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων και οι γιατροί ακόμα δεν έχουν εντοπίσει την αιτία της κατάρρευσης του οργανισμού της 18χρονης.

Οι γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ένας υψηλός πυρετός οδήγησε το παιδί τους στην μηχανική υποστήριξη, ενώ συζητούσαν συνέχεια με τους γιατρούς, που τους επέτρεπαν την επαφή με το παιδί.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν έχω το αίμα του, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο πατέρα»

Παιδί πέθανε από εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον μικροοργανισμό

Περιπέτεια για οικογένεια στην Εθνική Οδό – Εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους