Βόλος: Σφήνωσε το δάχτυλο 14χρονης σε ατσάλινο δαχτυλίδι – Δείτε πώς την έσωσαν

Πανικός επικράτησε όταν μια 14χρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς είχε σφηνώσει ένα ατσάλινο δαχτυλίδι στον αντίχειρά της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του magnesianews.gr,  οι γιατροί δεν μπόρεσαν να απελευθερώσουν το δάχτυλο, το οποίο άρχιζε να μελανιάσει, καθώς το ατσάλι θέλει ειδικό μηχάνημα κόφτη. Τελικά, η κοπέλα έφτασε στον αντιπρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Βασίλη Ηλιόπουλο, ο οποίος διατηρεί κοσμηματοπωλείο.

Ο κ. Ηλιόπουλος με «χειρουργικές» κινήσεις και τη βοήθεια ενός εθελοντή της Λέσχης, έκοψαν το ατσάλινο δαχτυλίδι και απελευθέρωσαν το δάχτυλο της κοπέλας, το οποίο είχε μελανιάσει, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Πώς να βγάλετε το δαχτυλίδι που «κόλλησε» στο δάχτυλό σας

Δεν είναι σπάνιο ένα δαχτυλίδι ή μία βέρα να «κολλήσει» στο δάχτυλό μας. Οι πιθανότεροι λόγοι είναι από μακροχρόνια παραμονή του κοσμήματος στο δάχτυλο, αύξηση βάρους, πρήξιμο ή τραυματισμό.

  Σε περίπτωση άμεσου τραυματισμού μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε μόνοι σας το δαχτυλίδι καθώς μπορεί να προκαλέσετε  μεγαλύτερη ζημιά. Συμπτώματα όπως μούδιασμα ή αλλαγή χρώματος είναι ενδείξεις μειωμένης ροής του αίματος στο δάχτυλο  και πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

1. Έχετε χαλαρό τον καρπό και τα δάχτυλα. Όταν προσπαθούμε βεβιασμένα να αφαιρέσουμε το δαχτυλίδι έχουμε την τάση να σφίγγουμε και να τεντώνουμε τα νεύρα του δαχτύλου μας προκαλώντας διόγκωση.

2. Το βράδυ τα χέρια ξεπρήζονται. Το πρωί ξυπνάμε με πρησμένα δάχτυλα αλλά στην πορεία της ημέρας ξεπρήζονται και τα δαχτυλίδια βγαίνουν, αρκεί να μην τα έχετε ταλαιπωρήσει με χειρονακτικές εργασίας ή κρατώντας βαριά αντικείμενα αρκετή ώρα.

3. Βγάζετε το δαχτυλίδι αργά και περιστροφικά. Οι απότομες και ευθείες κινήσεις μπορεί να τραυματίσουν περισσότερο το δάχτυλο ή να σφηνώσουν περισσότερο το δαχτυλίδι στον κόμπο. Επίσης μπορεί να παραμορφώσετε το σχήμα του δαχτυλιδιού αφήνοντας ως μόνη λύση το κόψιμό του.

4. Τραβήξτε το δαχτυλίδι χωρίς να παρασύρετε το δέρμα. Προσπαθήστε με τη βοήθεια κάποιου να τραβήξετε το δέρμα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που βγάζετε το δαχτυλίδι. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας.

5. Βάλτε το χέρι σας σε πάγο ή παγωμένο νερό. Με το κρύο το δάχτυλο συστέλλεται.

6. Σηκώστε το χέρι ψηλά για λίγη ώρα. Μειώνεται η πίεση του αίματος στον καρπό και το δάχτυλο.

7. Μία λιπαντική ουσία μπορεί να βοηθήσει. Κρέμα, σαπούνι, λάδι, βούτυρο, βαζελίνη, κλπ βοηθάνε το δαχτυλίδι να γλιστρήσει ευκολότερα. Δεν κάνουμε εντριβές και δε χρησιμοποιούμε θερμαντικές ουσίες γιατί προκαλούμε υπεραιμία στο δάχτυλο και έτσι διαστέλλεται.

9. Το πολύ νερό και το λίγο αλάτι περιορίζει το πρήξιμο γενικότερα.