Βρέφος σε κάδο στην Καλαμάτα: Όλες οι νεώτερες εξελίξεις

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Έπειτα από το πρώτο σοκ που προκάλεσε η είδηση του μόλις λίγων ημερών εγκαταλελειμμένου σε κάδο βρέφους στην Καλαμάτα, έρχονται σιγά-σιγά στο φως νεώτερες εξελίξεις αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε.

Όπως είπε πριν από λίγη ώρα στην τηλεόραση του Alpha ο δήμαρχος της πόλης κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, το μωρό «Ήταν τυχερό στην ατυχία του. Η συγκεκριμένη περιοχή “σηκώνεται” από τις 5 το πρωί. Το απορριμματοφόρο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης και να ξέρετε ότι αν έφτανε δίπλα στον κάδο το κλάμα του μωρού δεν θα ακουγόταν. Επίσης να πω ότι τα απορριμματοφόρα δεν μεταφέρουν, συμπιέζουν τα απορρίμματα».

Το βρέφος, που είναι αγόρι, βρέθηκε από κάτοικο της περιοχής στις 6:40 το πρωί μέσα σε κάδο (σχεδόν στον πάτο αυτού), στη συμβολή των οδών Κανάρη και Αριστοτέλους. Μια γυναίκα που πήγε να πετάξει τα ψώνια της άκουσε κλάμα μέσα από κλειστή χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών και ειδοποίησε την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, γεννήθηκε πριν από μερικές ημέρες και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, γυναίκα που μένει στην περιοχή άκουσε δύο άλλες γυναίκες δίπλα στον κάδο να συνομιλούν και τη μία να λέει «δεν μπορώ να το κάνω».

Συγκλονίζει η μαρτυρία της γυναίκας που βρήκε το μωρό

Η κα Βασιλική Τσώνη, κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο newsit.gr:

«Βρήκα το παιδί πεταμένο μέσα στο πηγάδι. Εδώ στην Καλαμάτα για τα σκουπίδια έχουμε πηγάδια με 15 μέτρα βάθος, όχι κάδους. Είχαν πετάξει το παιδί μέσα σε μια χάρτινη σακούλα. Το πηγάδι ήταν μέχρι την μέση γεμάτο και από πάνω η χάρτινη σακούλα. Ανοίγω τον κάδο το πρωί και φωνάζω «Παιδιά! ένα παιδί!». Ζω σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Καλαμάτας, δεν σταματούσε κανένας, όλοι μου λέγανε ότι έχει μπει γατάκι μέσα και να πάρουμε την Πυροσβεστική να έρθει να το βγάλει. Τους έλεγα να πάρουν τηλέφωνο την αστυνομία γιατί εγώ είχα το κινητό μου στο σπίτι. Αν έφευγα να πάω σπίτι θα πετούσαν σκουπίδια και θα το ζουπάγανε το παιδί. Ήμουν πάνω από μισή ώρα στον κάδο και ζητούσα βοήθεια, έκλαιγε αυτό, έκλαιγα και εγώ, και του έλεγα «θα σε βοηθήσω, μην φοβάσαι, θα γίνεις καλά». Ήμουν πεσμένη κάτω, και με ένα σκουπόξυλο είχα ανοίξει το πηγάδι για να παίρνει αέρα το παιδί».

Η κ. Τσώνη συνεχίζει συγκλονισμένη: «Πέρασε ένας κύριος, πήρε τηλέφωνο, ήρθε η αστυνομία, το έβγαλε ο αστυνόμος από την χάρτινη σακούλα και έκλαιγε, πήγε να του πέσει από τα χέρια. Μου είπε ο διευθυντής της αστυνομίας ότι το έσωσα, γιατί αν μια σακουλίτσα έπεφτε πάνω θα το ζούπαγε. Μίλησα με το νοσοκομείο, είναι υγιέστατο, 5 ημερών, αγοράκι. Σήμερα πόνεσα πολύ, το ένιωσα σαν δικό μου παιδί, είναι ένα κουκλί με μαύρα μαλάκια. Πώς το ρίξανε εκεί μέσα αυτό το παιδί;»

Το μωρό βρίσκεται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας κ. Γιώργο Μπέζο: «Σήμερα Τετάρτη 18/12/2019 και ώρα 7:50 π.μ. προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας ένα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών σε καλή γενική κατάσταση με ίκτερο χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης. Παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται. Αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου».

Η Αστυνομία, ωστόσο, αναζητά τους γονείς του μωρού και τους λόγους εγκατάλειψης.