Σε αυτό το ελληνικό δημόσιο σχολείο δημιούργησαν γωνιά χαλάρωσης για τους… εκπαιδευτικούς

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ορισμένα δημόσια σχολεία διαθέτουν αίθουσα ηρεμίας και χαλάρωσης για να αποφορτίζονται οι μαθητές όταν είναι σε ένταση.

Κι όμως, το 10ο Γυμνάσιο Πειραιά, έκανε την ανατροπή καθώς δημιούργησε ειδικό χώρο χαλάρωσης για τους εκπαιδευτικούς.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το σχολείο στη σελίδα του στο Facebook, στον χώρο αυτό πραγματοποιούνται και συνεδρίες ρεφλεξολογίας στους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν.

Τι είναι η ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής θεραπείας, στην οποία ο θεραπευτής, εφαρμόζει ειδικές πιέσεις και μαλάξεις στα πέλματα, στην ράχη των ποδιών, στα χέρια και στα αυτιά. Στόχος της είναι η επίτευξη της ισορροπίας του οργανισμού, πράγμα που κατορθώνεται κυρίως μέσω της χαλάρωσης. Επειδή στα πέλματα μόνο, καταλήγουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα “αντανακλαστικό” ερέθισμα, (με τον όρο αντανακλαστικό εννοούμε, μια ακούσια ή ασυνείδητη αντίδραση, σε ένα ερέθισμα) σε διάφορα σημεία και όργανα του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των λειτουργιών, την εξισορρόπηση και τη χαλάρωση του οργανισμού. Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας είναι τα εξής:

  • Φεύγει το άγχος, χαλαρώνουν οι εντάσεις και ελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος.
  • Όλες οι λειτουργίες του οργανισμού εναρμονίζονται και διευκολύνεται η διαδικασία αυτοθεραπείας του ατόμου.
  • Καλυτερεύει η κυκλοφορία.
  • Ενισχύεται το ανοσοποιητικό.
  • Εξισορροπεί το ορμονικό.
  • Λειτουργούν καλύτερα τα απεκκριτικά όργανα.
  • Αποτοξινώνεται ο οργανισμός.

Αυτή είναι η ανάρτηση του σχολείου

“Στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά δημιούργησαμε μια μικρη ζεστή γωνία χαλάρωσης και ηρεμίας για τους εκπαιδευτικούς μας. Σε συγκεκριμένες ώρες γίνονται συνεδρίες Ρεφλεξολογίας στους συναδέλφους…..Υπεύθυνη δράσης η καθηγήτρια φυσικής αγωγής και πιστοποιημένη ρεφλεξολόγος κα Χατζηαναστασίου Α.”.

Στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά δημιούργησαμε μια μικρη ζεστή γωνία χαλάρωσης και ηρεμίας για τους εκπαιδευτικούς μας. Σε…

Gepostet von 10ο Γυμνάσιο Πειραιά am Samstag, 14. Dezember 2019