Χάκαραν κεντρική φαρμακαποθήκη στην Πάτρα – Οι συμπτώσεις με την υπόθεση των 3 παιδιών – Το αίτημα στον ΕΟΦ

Με την έρευνα για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα να συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, μία νέα είδηση έρχεται να ταράξει ξανά τα «νερά» στην αχαϊκή πρωτεύουσα και αφορά στην κεταμίνη, την ουσία δηλαδή που χορήγησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στη Τζωρτζίνα και η οποία αποδείχτηκε φονική για την 9χρονη.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, την περασμένη Πέμπτη δέχτηκε κυβερνοεπίθεση μεγάλη κεντρική φαρμακαποθήκη στην Πάτρα. Πρόκειται για τη φαρμακαποθήκη, στην οποία φέρεται να δούλευε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ο κεντρικός server του συνεταιρισμού δέχτηκε κακόβουλη κυβερνοεπίθεση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθεί», ενώ οι υπεύθυνοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κεταμίνη στα προϊόντα τους.

Η ανακοίνωση της φαρμακαποθήκης που δουλεύει ο μπαμπάς του Μάνου Δασκαλάκη

«Αγαπητά Μέλη του Συνεταιρισμού

Την περασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου και γύρω στις 11 π.μ. ο κεντρικός server του συνεταιρισμού δέχτηκε κακόβουλη κυβερνοεπίθεση, η οποία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απενεργοποίησε όλες τις λειτουργίες και επομένως και αυτές των φαρμακαποθηκών μας στην Πάτρα και στην Κεφαλονιά.

Παρά το προχωρημένο σύστημα ασφαλείας που είχε εγκατασταθεί στο συνεταιρισμό μας τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από σωρεία αντίστοιχων επιθέσεων σε μεγάλες εταιρείες και συνεταιρισμούς, η επίθεση δεν μπόρεσε να αποτραπεί, αλλά εξασφαλίστηκε τουλάχιστον η μη προσβολή των υπολογιστών εργασίας του δικτύου μας και έτσι γλίτωσε ένας τεράστιος όγκος εργασιών των στελεχών μας.

Η επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας της φαρμακαποθήκης μας στην Πάτρα και της Θυγατρικής μας στην Κεφαλονιά δεν μας προκαλεί κανέναν απολύτως εφησυχασμό.

Αντιθέτως, ήδη αυτή την εβδομάδα υπάρχουν συναντήσεις με κορυφαίους ειδικούς σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, έτσι ώστε να διαγνώσουμε τι πήγε στραβά και κυρίως για να λάβουμε όλα εκείνα τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που δεν θα επιτρέψουν σε παρόμοιες κυβερνοεπιθέσεις στο μέλλον να διακόψουν τη λειτουργία μας ή να μας προκαλέσουν μεγάλο ύψος ζημιών, εξαιτίας της απώλειας κρίσιμων για τη λειτουργία μιας επιχείρησης δεδομένων, την οποία αποφύγαμε αυτή τη φορά χάρις στη λήψη και ύπαρξη πλήρους ημερήσιου back up».

Αίτημα της ανακρίτριας στον ΕΟΦ για την κεταμίνη που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα

Τη διαδρομή της κεταμίνης «ψάχνει» η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών προκειμένου να φωτίσει όλα τα στοιχεία της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η ανακρίτρια απέστειλε αίτημα προς προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) προκειμένου της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη.

Η δικαστική λειτουργός ζητάει συγκεκριμένα να ενημερωθεί :

*που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και

*με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρούλα ξεσπά: «Δεν έχω κάνει κακό στα παιδιά, παρακαλώ την Παναγία να φωτίσει όποιον ξέρει κάτι να το πει»

Ο Παντελής Τουτουνζής μιλά για τον σύντροφό του και τα 2 τους παιδιά που είναι όλη τους η ζωή

“Να βρεθεί ο δολοφόνος που «ήταν στο σπίτι με την Ίριδα»” – Μάρτυρας μιλά για όσα έγιναν μετά τον θάνατό της

Από ένα σπασμένο πόδι, ανακάλυψαν ότι το 2χρονο αγοράκι τους είχε καρκίνο