“Να βρεθεί ο δολοφόνος που «ήταν στο σπίτι με την Ίριδα»” – Μάρτυρας μιλά για όσα έγιναν μετά τον θάνατό της

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το θρίλερ των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα. Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS στο ΜEGA, η Άννα Ράζου, ιατροδικαστής, είπε πως ο θάνατος της Ίριδας είναι σίγουρα εγκληματική ενέργεια.

Εγκληματική ενέργεια ο ασφυκτικός θάνατος της Ίριδας

«Τα ευρήματα στην Ίριδα είναι τόσο ξεκάθαρα και πολλά και καθορίζουν έναν ασφυκτικό θάνατο».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, «είναι σίγουρο ότι είναι εγκληματική ενέργεια (σ.σ. ο θάνατος της Ίριδας). Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ανθρωποκτονία από μονός του. Έχει δολοφονηθεί (σ.σ. η Ίριδα)».

Πλέον, όπως λέει η κ. Ράζου, θα πρέπει να βρεθεί ο δολοφόνος, ο οποίος «ήταν στο σπίτι με το μωρό»

Μάρτυρας μιλά για όλα όσα έγιναν στον θάνατο της Ιριδας

Μια σημαντική μαρτυρία για τις τελευταίες ώρες της μικρής Ιριδας στην Πάτρα, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τα όσα συνέβησαν στο σπίτι της οικίας Δασκαλάκη, ενώ υπάρχουν ερωτήματα πως ο Μάνος βρέθηκε νωρίτερα από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο σπίτι της οδού Μπιζανίου. Το 6 μηνών βρέφος είχε βρεθεί νεκρό στην κούνια του, όπως έχει αναφέρει η κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και η αδελφή της Δήμητρα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, στις 21 Μαρτίου 2021 η Δήμητρα Πισπιρίγκου εντόπισε την Ίριδα παγωμένη και χωρίς αναπνοή μέσα στην κούνια της και αμέσως ειδοποίησε την αδελφή της.

Το μεγάλο ερώτημα

Ήταν πρωινό Κυριακής όταν στο ΕΚΑΒ σήμανε συναγερμός, καθώς ειδοποιήθηκαν πως ένα μωρό κινδύνευε. Η ώρα ήταν 11.37 όταν το ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση και αμέσως έσπευσε στην οδό Μπιζανίου 27 ασθενοφόρο , όπου μαζί με το πλήρωμα υπήρχε γιατρός.

Σε ελάχιστα λεπτά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ φτάνει στην περιοχή με τις σειρήνες του να ηχούν δαιμονισμένα, στη γωνία του δρόμου βρίσκεται η Δήμητρα Πισπιρίγκου για να τους οδηγήσει στο σπίτι, ενώ η κινητοποίηση έχει ξεσηκώσει την γειτονιά που βγήκε στα παράθυρα, ενώ γείτονες τρέχουν να δουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως που γεννάται και αναμένεται να απαντηθεί από τις ανακριτικές αρχές είναι πως ο Μάνος βρέθηκε νωρίτερα από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο σπίτι, δεδομένου ότι όπως έχουν αναφέρει οι δύο αδελφές ειδοποίησαν μεν πρώτο τον σύζυγο της Ρούλας, αλλά αμέσως μετά κάλεσαν το ασθενοφόρο που έκανε ελάχιστα λεπτά να φθάσει στην οδό Μπιζανίου.

Η εικόνα μέσα στο σπίτι

Όταν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μπήκε στο ισόγειο σπίτι έσπευσε αμέσως στο βρέφος. Ο Μάνος στεκόταν σε μια γωνιά του δωματίου, ενώ η Ρούλα έκλαιγε. Παρούσα ήταν και η 9χρονη Τζωρτζίνα που κοιτούσε τρομαγμένη όσα δραματικά διαδραματίζονταν, ενώ έτρεμε, σύμφωνα με την μαρτυρία. Η μητέρα της όταν την αντιλήφθηκε της φώναξε: «Πήγαινε γρήγορα μέσα στο δωμάτιό σου».

Την ίδια ώρα τα στελέχη του ΕΚΑΒ βρίσκονται πάνω από την κούνια. Ακουμπούν το ποδαράκι της, η μικρή Ίριδα είναι παγωμένη και τα χείλια της μελανιασμένα. Ενημερώνεται άμεσα το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για τη μεταφορά του παιδιού, προκειμένου να του γίνει ανάνηψη.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα οι διασώστες δεν εντόπισαν μέσα στην κούνια του βρέφους το πανάκι με το αίμα, που όπως δήλωνε η μητέρα του ότι το είχε μαζί του.

Το πλήρωμα παίρνει το παιδί και το μεταφέρει στο ασθενοφόρο, ενώ κόσμος είναι συγκεντρωμένος έξω από το σπίτι. Ο Μάνος Δασκαλάκης φωνάζει στους διασώστες να ξεκινήσουν γρήγορα για το νοσοκομείο, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου μονολογεί «όχι πάλι…».

Διαβάστε επίσης:

Η Ρούλα ξεσπά: «Δεν έχω κάνει κακό στα παιδιά, παρακαλώ την Παναγία να φωτίσει όποιον ξέρει κάτι να το πει»

“Σ’ ευχαριστώ για τα τρία υπέροχα δώρα, τα παιδιά μας”: Το μήνυμα του Μάνου στη Ρούλα μετά το θάνατο της Μαλένας

Ο Παντελής Τουτουνζής μιλά για τον σύντροφό του και τα 2 τους παιδιά που είναι όλη τους η ζωή