Αρχική InfoMommy Νέα Χαλκιδική: Στο νοσοκομείο βρέφος που έπεσε από τα χέρια του παπά

Χαλκιδική: Στο νοσοκομείο βρέφος που έπεσε από τα χέρια του παπά

Τελευταία ενημέρωση: Μήνυση εναντίον του ιερέα και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε ο πατέρας βρέφους που τραυματίστηκε.

«Κατέθεσα μήνυση εναντίον του ιερέα, διότι θεωρώ ότι είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του παιδιού μου και δεν πρέπει να συμβούν ανάλογα περιστατικά και με άλλα παιδάκια», δήλωσε ο Γιάννης Ναζλίδης, πατέρας του βρέφους, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Πήγαμε για Σαραντισμό το παιδί και ο ιερέας, ενώ προχωρούσε προς τις εικόνες, παραπάτησε και έπεσε μαζί με το παιδί. Το αγοράκι μου τραυματίστηκε σοβαρά, έχει σπάσει το πόδι του και έχει κάκωση στο κεφάλι. Οι γιατροί προσπαθούν για να γίνει το παιδί μου καλά. Είναι μόλις 40 ημερών το αγοράκι μου και ευτυχώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, καλυτερεύει η κατάσταση του» σημείωσε ο κ.Ναζλίδης. Κατά τον ίδιο, «είναι μεγάλος σε ηλικία ο ιερέας, αλλά ευθύνεται και η Μητρόπολη Κασσανδρείας. Μπορεί ο ίδιος να μην θέλει να βγει στη σύνταξη, αλλά δεν μπορεί να κινδυνεύουν και άλλα παιδάκια, επειδή είναι μεγάλης ηλικίας ο ιερέας» ανέφερε.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Σεβαστίδου, επισήμανε ότι «η οικογένεια κινήθηκε δικαστικά, αλλά προέχει η υγεία του παιδιού».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ένα βρέφος 40 ημερών από τη Νικήτη Χαλκιδικής νοσηλεύεται σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, με κάταγμα στο πόδι και κάκωση στο κεφάλι, καθώς ο ιερέας στον οποίον οι γονείς το είχαν πάει για να λάβουν την ευχή για τις 40 ημέρες ζωής του («σαραντισμός») σκόνταψε, έπεσε και το μωρό του έπεσε από τα χέρια

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ιερέας κρατούσε στα χέρια του το νεογέννητο στην Εκκλησία, προκειμένου να του διαβάσει την ευχή. Κάποια στιγμή σκόνταψε, έπεσε και το βρέφος του έπεσε από τα χέρια, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο πάτωμα.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο, καθώς ο ιερέας είναι πολύ μεγάλης ηλικίας και δεν μπορεί να ασκήσει τα ιερατικά του καθήκοντα. Έχουν ζητήσει, μάλιστα, την αντικατάστασή του από τη Μητρόπολη Κασσανδρείας, ενώ στην περιοχή λειτουργεί άλλος ένας παπάς τα τελευταία τρία χρόνια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.