“Χάλκινη” η Δώρα Γκουντούρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας Νέων Γυναικών

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στη Σπάθη κατέκτησε η Δώρα Γκουντούρα. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν, εξαιρετική και είχε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει έως τον τελικό στη μεγάλη διοργάνωση που διεξάγεται στη Βουλγαρία.

Η αθλήτρια της ΑΕΚ από την αρχή έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στον όμιλο σημείωσε μόνο νίκες. Η εξαιρετική της απόδοση της έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσει τις προσπάθειές της από το γύρο των «32» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Εκεί αντιμετώπισε την Ουνλουντάγκ (Τουρκία) και επικράτησε με15-10. Στις «16» επικράτησε εύκολα με 15-7 της Νάγκι (Ουγγαρία). Στον αγώνα της για την είσοδο στα ημιτελικά, όπου θα εξασφάλιζε ένα μετάλλιο μιας και δεν υπάρχουν αγώνες για τις θέσεις 3-4 η Γκουντούρα αγωνίστηκε απέναντι στην Νουτσά (Γαλλία) και νίκησε με 15-11.

Στον ημιτελικό έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Αγωνίστηκε απέναντι στην Πουζτάι (Ουγγαρία). Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι προηγήθηκε με 14-13, αλλά τελικά έχασε 15-14 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.