Χαμός σε κατασκήνωση: Γονέας χτύπησε ομαδάρχη που του ζήτησε να φορέσει μάσκα

Χαμός σε κατασκήνωση: Γονέας χτύπησε ομαδάρχη που ζήτησε από το παιδί του να φορέσει μάσκα

Αναστάτωση προκλήθηκε σε κατασκήνωση της ανατολικής Κρήτης όταν μπαμπάς αρνητής της μάσκας επιτέθηκε και χτύπησε 18χρονο ομαδάρχη που του ζήτησε να φορέσει ως όφειλε την μάσκα, συνοδεύοντας το παιδί του.

Έριξε μπουνιά στον ομαδάρχη

Στο άκουσμα αυτής της οδηγίας, ο μπαμπάς εξαγριώθηκε και απάντησε μαινόμενος ότι έχει κάνει rapid test και αρνήθηκε να του πει τη φορέσει αναφέρει το creta24.gr . Ο ομαδάρχης δέχθηκε μπουνιά και οι υπεύθυνοί της κατασκήνωσης ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Ο μπαμπάς συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ και ο ίδιος κατέθεσε μήνυση εναντίον της κατασκήνωσης, η οποία μετά το περιστατικό δεν δέχτηκε το παιδί του.

Τι άλλαξε στις κατασκηνώσεις λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Yπενθυμίζεται  ότι χθες ανακοινώθηκαν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τις κατασκηνώσεις . Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, για την είσοδο στην κατασκήνωση στην έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

Παράλληλα, τα παιδιά στην κατασκήνωση θα υποβάλλονται σε self test μία φορά την εβδομάδα, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, καλούνται να κάνουν ένα rapid και ένα self test την εβδομάδα. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης ότι δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια, εκτός κι αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

“Το παιδί μου είναι υγιές. Γιατί να το εμβολιάσω;”: Ο παιδίατρος προειδοποιεί για τη νέα σχολική χρονιά

Η αλλαγή στη λειτουργία των κατασκηνώσεων λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Στον εισαγγελέα αρνητές κορωνοϊού που προέτρεπαν γονείς να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο χωρίς μάσκα