Η καλή και αισιόδοξη είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Όραμα Ελπίδας και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθώς όπως έγινε γνωστό ένα παιδάκι με σοβαρά αιματολογικά νοσήματα που έδινε μάχη για τη ζωή του έλαβε αιμοποιητικά κύτταρα μέσω της δωρεάς μυελού των οστών!
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “ Τρεις νέες δωρεές ελπίδας και ζωής έλαβαν χώρα σε Αθήνα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη! Τρεις άνδρες προσέφεραν αιμοποιητικά κύτταρα σε δύο ενήλικες και ένα παιδάκι που έπασχαν από σοβαρές αιματολογικές ασθένειες και έχρηζαν άμεσα μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Το ένα μόσχευμα ταξίδεψε σε χώρα της Ευρώπης και τα υπόλοιπα δύο προορίζονταν για ασθενείς στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν οι δότες μας: “Λίγες ώρες δικές σου είναι η ζωή ενός άλλου ανθρώπου”.
ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!
Δίνοντας λίγο αίμα, ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μελλοντικός δότης μυελού των οστών. Αυτό το δείγμα αίματος εξετάζεται στο ειδικό εργαστήριο κι έτσι προσδιορίζεται η “ιστική ταυτότητά” του, η οποία καταχωρείται στα αντίστοιχα αρχεία.
Όταν βρεθεί ένας εθελοντής που είναι συμβατός με έναν υποψήφιο λήπτη, ειδοποιείται, ενημερώνεται και ερωτάται αν εξακολουθεί να επιθυμεί να δώσει μυελό των οστών του στον πάσχοντα. Αν ναι, ακολουθεί μία απλή και σύντομη διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας. Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Γινόμαστε ήρωες, βοηθάμε τα παιδιά να βρουν γρήγορα συμβατούς δότες μυελού των οστών και να δώσουν σύντομα ένα τέλος στη μάχη τους με σοβαρές ασθένειες!
Διαβάστε επίσης:
Οι αισθητικές επεμβάσεις στην εφηβεία: Ο Δρ. Ελευθέριος Γιαννακός λύνει τις απορίες των γονιών
