Χειροπέδες σε 33χρονη που δεν έστειλε την 6χρονη κόρη της σχολείο- Έχει χάσει δύο σχολικές χρονιές

Χειροπέδες σε 33χρονη που δεν έστειλε την 6χρονη κόρη της σχολείο- Στον εισαγγελέα και γονείς 25 μαθητών

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη είναι μια 33χρονη γυναίκα, η οποία διαπιστώθηκε ότι έχει να στείλει την ηλικίας 6χρονη κόρη της στο σχολείο, από τον Ιούνιο του 2020 και η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Γιατί δεν στέλνει τη κόρη της σχολείο;

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, ζει μόνη με την ηλικίας 6 ετών κόρη της, της οποίας έχει την επιμέλεια και συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι της, διότι δεν έστελνε το παιδί στο σχολείο.

Η 33χρονη οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της και αφέθηκε ελεύθερη. Η δίκη της προσδιορίστηκε να γίνει αύριο Τετάρτη, στο ίδιο Δικαστήριο.

Επιστρέφει στο σχολείο η 6χρονη

Ποια σχολεία θα ξεκινήσουν αργότερα αύριο τα μαθήματα λόγω καιρού

Από αύριο κανονικά στα μαθήματά της θα βρίσκεται η 6χρονη μαθήτρια, .Η όλη διαδικασία ταρακούνησε την 33χρονη μητέρα, η οποία έχει την εποπτεία της 11χρονης κόρης της, ως μονογενεϊκή οικογένεια και η οποία όπως είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, δεν ανήκει σε καμιά οργανωμένη ομάδα αρνητών και ότι όλα ξεκίνησαν από την ανησυχία της, μήπως το παιδί κολλήσει τους ηλικιωμένους και ευπαθείς γονείς της. Ωστόσο, σήμερα ήρθε σε επαφή με τη διεύθυνση του σχολείου της κόρης της, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα ομαλής επανένταξης στην σχολική κοινότητα και στην εκπαιδευτική διαδικασία και από αύριο θα παρακολουθεί και θα φοιτά κανονικά.

Ηράκλειο: Ήρθε η ώρα του εισαγγελέα για τους αρνητές γονείς 25 μαθητών

Αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα θα βρεθούν οι αρνητές γονείς που επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, παρά τις προειδοποιήσεις και την αυστηρότερη ποινική μεταχείριση που τους επιφυλάσσει το νέο νομικό πλαίσιο.

Ήδη έχουν σταλεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου τα στοιχεία των συνολικά 25 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον νομό Ηρακλείου, οι οποίοι δεν παρακολουθούν μαθήματα από την αρχή της χρονιάς, καθώς οι γονείς τους είναι αρνητές μάσκας, διαγνωστικών τεστ κ.α.

Τέσσερις από τους μαθητές προέρχονται από γυμνάσια του νομού Ηρακλείου. Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι μαθητές που εξακολουθούν να απουσιάζουν από τις σχολικές αίθουσες, παρά τις παραινέσεις προς τους γονείς, είναι τελικώς 21, καθώς 2 επέστρεψαν στα θρανία τους, όπως είχαν υποσχεθεί οι γονείς τους.

Έτσι, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη καταγραφή πρόκειται για 15 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και 6 μαθητές Νηπιαγωγείων. Οι διευθυντές των συγκεκριμένων σχολείων απέστειλαν τα σχετικά στοιχεία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, ήδη έχουν διαβιβαστεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης από όπου και πήραν το δρόμο για την Εισαγγελία Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης:

Πόσα θετικά self test εντοπίστηκαν σε μαθητές σήμερα;

Δείτε πού μπορούν να κάνουν δωρεάν το rapid test οι μαθητές

Αυτός είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού για όλη την οικογένεια!