Χιονίζει στην Αθήνα! Αλλά μέχρι πότε;

Τα social media όλων μας έχουν γεμίσει σήμερα με εικόνες από χιονισμένα τοπία, δρόμους και βεράντες, ενώ τα περισσότερα παιδιά ξύπνησαν το πρωί με μεγάλο ενθουσιασμό!

Στην Αττική -και δη στα πιο νότια προάστια- οι εικόνες αυτές δεν είναι συνηθισμένες, οπότε σίγουρα οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές απολαμβάνουν τη χιονόπτωση λίγο παραπάνω.

Πώς θα εξελιχθεί, όμως, το φαινόμενο Μήδεια; Θα παραμείνουν τα λευκά στα βόρεια της πρωτεύουσας; Θα το στρώσει και στις παραλιακές περιοχές της Αττικής; Θα καταφέρουμε να φτιάξουμε χιονάνθρωπο;

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους την επόμενη ώρα προβλέπεται μια μικρή ύφεση του φαινομένου της χιονόπτωσης και ηλιοφάνεια, για να δυναμώσει ξανά από το απόγευμα και μετά και να συνεχίσει μέχρι και το βράδυ που το θερμόμετρο θα βρίσκεται στους 0 βαθμούς. Στην περίπτωση αυτή δεν είναι απίθανο αύριο το πρωί να ξυπνήσουμε με όλη την Αττική “στρωμένη”.

Για αύριο Τρίτη (16/2) το meteo.gr προβλέπει πυκνή χιονόπτωση μέχρι και τις 11 το πρωί, ενώ σταδιακά αυτή θα μετατραπεί σε αραιή και έπειτα χιονόνερο. Το θερμόμετρο σε κάθε περίπτωση δεν θα ξεπεράσει στην Αττική τους 3 βαθμούς.

Από την Τετάρτη (17/2) και μετά η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει ξανά και η Μήδεια θα μας αποχαιρετήσει, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει ξανά να ανεβαίνει φτάνοντας την Πέμπτη (18/2) ακόμα και τους 10 βαθμούς.

Απολαύστε το χιόνι, λοιπόν, σήμερα όσο μπορείτε, με ασφάλεια και χωρίς πολλές μετακινήσεις!