Χήρα μαμά ΑμΕΑ ζητά βοήθεια για την 3χρονη κόρη της που χρήζει σοβαρής χειρουργικής επέμβασης

Έκκληση για οικονομική βοήθεια απευθύνει η μαμά ΑμεΑ, Νίκη Κλαμπάνου, που έχασε τον σύζυγό της το 2018 σε εργατικό ατύχημα και έμεινε με μια πενιχρή σύνταξη μόνη να μεγαλώνει τα δύο της κορίτσια με το μικρότερο να χρειάζεται επειγόντως σοβαρή χειρουργική επέμβαση τον Σεπτέμβριο.

Όπως τονίζει η μητέρα στην εφημερίδα «Πατρίς» δεν επαιτεί αλλά απαιτεί να στηριχθεί από την Πολιτεία.

Έκοψαν τον προνοιακό

«Εδώ και δυόμιση χρόνια ζούμε μια τραγική κατάσταση εγώ και τα παιδιά μου. Είναι ένας δύσκολος αγώνας για μένα που είμαι ΑμΕΑ όπως και η μικρή μου κόρη. Δυστυχώς όλοι μου έχουνε γυρίσει την πλάτη. Και η εταιρία και η Πολιτεία. Πίστευα ότι θα καταλάβουνε μια μάνα που περνά μια δύσκολη κατάσταση. Ο σύζυγός μου πέθανε τον Αύγουστο του 2018. Πρώτη φορά πήρα χρήματα χηρείας τον Δεκέμβρη ως έναντι, μέχρι πριν οκτώ μήνες που μου καταθέσανε όλη τη σύνταξη. Τότε αποφασίστηκε ότι πρέπει να κοπεί το προνοιακό επίδομα σε μένα και την κόρη μου. Ρώτησα, πώς γίνεται αυτό αφού έχω χαρτιά για εφόρου ζωής να παίρνω το επίδομα και η κόρη μου. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να παίρνω δύο μισθούς. Μα τους είπα ότι δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με ένα μισθό!»

Πώς θα τα καταφέρω εγώ; Πώς θα καλύψω τις ανάγκες των παιδιών μου;

«Έπαιρνα προνοιακό 316 ευρώ κάθε δεύτερο μήνα, πλέον έχει γίνει κάθε μήνα τώρα και μου δίνανε ένα έναντι γύρω στα 380 ευρώ. Πριν οκτώ μήνες μου δώσανε ολόκληρη τη σύνταξη, γύρω στα 720 ευρώ και αυτή τη στιγμή μου μειώσανε και αυτή και έχει φθάσει στα 667 ευρώ. Συν ότι έχουνε φορολογήσει τα δύο παιδιά μου 1500 ευρώ στην εφορία γιατί μου δώσανε μαζεμένα χρήματα! Πώς θα τα καταφέρω εγώ; Πώς θα καλύψω τις ανάγκες των παιδιών μου;»

Το πρόβλημα υγείας της 3χρονης

Με φωνή τρεμάμενη η κ. Νίκη αναφέρεται στην περιπέτεια υγείας της τρίχρονης κόρης της: «Η μικρή μου κόρη όταν ήταν έξη μηνών και ζούσε ο πατέρας της, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα πίσω στον αυχένα, από το οποίο κινδύνευε να πεθάνει. Πρέπει τον Σεπτέμβριο να κάνει επέμβαση για στένωση ινιακού τρήματος. Όταν πέθανε ο Άγγελος, ακριβώς στα σαράντα, η κόρη μου υποβλήθηκε σε επέμβαση στη μύτη γιατί το παιδί δεν μπορούσε να ανασάνει. Έμεινε στην εντατική πολύ καιρό. Κι εγώ ζούσε κάθε μέρα την αγωνία της κόρης μου, αν θα ζήσει αν θα πεθάνει και αυτή τη στιγμή η κατάσταση συνεχίζεται με το να παρακολουθείται από τον ιατρό κ. Μακρογιαννάκη στο Νοσοκομείο Παίδων για τη στένωση στον αυχένα και από ορθοπεδικό στο ΚΑΤ. Πρέπει να υποβληθεί σε κάποιες επεμβάσεις τον Σεπτέμβρη και εγώ αυτή τη στιγμή με τα 667 ευρώ πρέπει να καλύψω τις ανάγκες των παιδιών μου, τις ανάγκες τις δικές μου και τις ανάγκες να πάω στο νοσοκομείο να καλύψω τα έξοδα της επέμβασης! Πείτε μου πώς μπορώ με αυτά τα χρήματα να καλύψω όλα αυτά;»

Ο θάνατος του συζύγου από εργατικό ατύχημα

Στις 22 Αυγούστου 2018 ο σύζυγος της Νίκης ο 32χρονος εργαζόμενος Άγγελος Φιλιππόπουλος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έχασε τη ζωή του κάνοντας εργασίες συντήρησης σε μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής. Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Αυγούστου 2018 η εταιρία όπου βρήκε τον θάνατο ο Άγγελος Φιλιππόπουλος σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «η εταιρία μας θα παραδώσει ένα σεβαστό ποσό στα ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και στο Χαμόγελο του παιδιού και δηλώνει ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της συζύγου και των τέκνων του».

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την οικογένεια

Ο λογαριασμός της ΕΤΕ είναι: GR9401102550000025560974567